Άρτα: Δευτερεύον το εθνικό δίκτυο.. | Epirus World

Άρτα: Δευτερεύον το εθνικό δίκτυο..

Την ανακατάταξη του εθνικού οδικού από την Γέφυρα Ζούτου μέχρι και την παράκαμψη Άρτας-Φιλιππιάδας, στην περιοχή του πρώην στρατοπέδου Πετροπουλάκη, από πρωτεύον σε δευτερεύον αποφάσισε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Το θέμα της ανακατάταξης του εθνικού δικτύου ήταν από τα πρώτα θέματα που είχε ανοίξει η Δημοτική Αρχή. Υπενθυμίζεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων είχε αποφασίσει ομόφωνα θετικά με την 294/2015 απόφασή του, ενώ το θέμα έθετε συνεχώς σε συναντήσεις του με αρμόδια στελέχη ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Πλέον, επιλύεται ένα πάγιο αίτημα που το 2015 είχε εκφράσει ο Δήμος Αρταίων, το οποίο επιφέρει μια σειρά από σημαντικές αλλαγές στους όρους δόμησης των οικοπέδων εκατέρωθεν του δρόμου. Ειδικότερα, πλέον αλλάζει η ελάχιστη απαιτούμενη απόσταση για την δόμηση και από 60 μέτρα από τον άξονα του δρόμου γίνεται 45 μέτρα. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι διευκολύνονται τόσο η δόμηση και η επέκταση επιχειρήσεων και οικιών, όσο και η κυκλοφοριακή σύνδεση για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται πέριξ του δρόμου.

Η ανακατάταξη του εθνικού δικτύου γίνεται λόγω της ολοκλήρωσης της κατασκευής της Ιόνιας Οδού, η οποία πλέον απορροφά τον μεγαλύτερο όγκο της κυκλοφορίας στο υπάρχον εθνικό οδικό δίκτυο, το οποίο έχει αποσυμφορηθεί.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου