Ραντεβού με τον δολοφόνο του φαίνεται να είχε ο 19χρονος Θωμάς στο Μαρούσι | Epirus World

Ραντεβού με τον δολοφόνο του φαίνεται να είχε ο 19χρονος Θωμάς στο Μαρούσι

Νέα στοιχεία για τα κίνητρα και τους δράστες της δολοφονίας του 19χρονου τα ξημερώματα της Κυριακής στο Μαρούσι έρχονται στο φως από την αστυνομική έρευνα.

Όλα δείχνουν ότι το ενδεχόμενο της ληστείας απομακρύνεται και πλέον αυτό που εξετάζεται είναι το ξεκαθάρισμα λογαριασμών για λόγους που ακόμα είναι άγνωστοι.

Ραντεβού με τον δολοφόνο του φαίνεται να είχε ο 19χρονος στην Πλατεία Ηρώων στο Μαρούσι. Θύμα και δράστης φαίνεται να είχαν επικοινωνήσει προκειμένου να συναντηθούν τα ξημερώματα της Κυριακής και να λύσουν προσωπικές διαφορές που είχαν ανακύψει από κάποιες οικονομικές δοσοληψίες.

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής φαίνεται να έχουν ενδείξεις επικοινωνιών που έχουν αναδείξει αυτή την… δολοφονική επαφή και περιμένουν την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προκειμένου να τις εδραιώσουν, ενώ έχουν αρκετά στοιχεία που οδηγούν στην ταυτότητα του δράστη και των συνεργών του.

Ενώ οι αρχικές πληροφορίες ήθελαν την ΕΛΑΣ να εξετάζει το ενδεχόμενο η δολοφονία να έγινε στο πλαίσιο απόπειρας ληστείας, νέες πληροφορίες θέλουν τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ να προκρίνουν το σενάριο ο φόνος να οφείλεται σε προσωπικές διαφορές.

Και τούτο διότι φαίνεται πως προηγήθηκε έντονος διαπληκτισμός του 19χρονου με τον δράστη πριν το φόνο. Κατά τη διάρκεια αυτού του διαπληκτισμού ο δράστης φέρεται να έβγαλε ξαφνικά ένα μαχαίρι και να κάρφωσε τον 19χρονο.

Όλα δείχνουν πως είχε να κάνει με ανοικτούς λογαριασμούς που είχαν δράστες και θύμα και έκλεισαν οριστικά με μια μαχαιριά στην κοιλιά που «πήρε» με τον πιο άγριο τρόπο τη ζωή του 19χρονου. Μάλιστα, δράστες και θύμα γνωρίζονταν και διαπληκτίστηκαν έντονα μπροστά στα μάτια της φίλης του Θωμά και άλλων θαμώνων της πλατείας Ηρώων στο Μαρούσι.

Η μαρτυρία της 18χρονης φίλης του θύματος που ήταν μαζί την ώρα της δολοφονίας, που έκανε λόγο για τρεις κουκουλοφόρους που ζητούσαν χρήματα και κινητά δεν είχαν πείσει από την αρχή τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με το cnn.gr, oι έρευνες επικεντρώθηκαν στην παρέα περίπου έξι νεαρών που ήταν μαζί με το θύμα στην πλατεία, οι οποίοι στις καταθέσεις τους κάνουν λόγο για προσωπικές διαφορές που είχε το θύμα με τους δράστες της δολοφονίας του.

Ήδη, οι αστυνομικοί του ανθρωποκτονιών έχουν δείξει φωτογραφίες υπόπτων τόσο στη 18χρονη όσο και στην υπόλοιπη παρέα τους.

Μάλιστα, αστυνομικοί δεν απέκλειαν να υπάρχει σύντομα εξέλιξη στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

«Πηγή» υποστήριξε στο protothema.gr ότι ο περιπτεριούχος που διατηρεί κοντά στο σημείο το περίπτερο που διανυκτέρευε, είδε τους νεαρούς να πίνουν μπύρες και να τσακώνονται με τον 19χρονο λίγη ώρα νωρίτερα και μάλιστα τους έκανε παρατήρηση να σταματήσουν γιατί θα καλούσε την Αστυνομία. Όπως όλα δείχνουν πιθανότατα για μικρές οικονομικές διαφορές θύμα και δράστες διαπληκτίστηκαν έντονα και τότε ο ένας από αυτούς έβγαλε ένα μαχαίρι και του το κάρφωσε στην κοιλιά.

Κάτοικοι της περιοχής, αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη πλατεία χρειάζεται μεγαλύτερη αστυνόμευση καθώς κάθε βράδυ γίνεται διακίνηση ναρκωτικών ενώ νεαροί κάνουν συστηματική χρήση κάνναβης σε σημείο όπως χαρακτηριστικά λένε οι διερχόμενοι να μην μπορούν να αναπνεύσουν από την κάπνα. Μέχρι αργά χθες το βράδυ, από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής πέρασαν δεκάδες νεαροί, ακόμη και ανήλικοι οι οποίοι έδωσαν στοιχεία και κάποιοι από αυτούς έδωσαν τα μικρά ονόματα και τα ψευδώνυμα της παρέας των τριών που το ξημέρωμα της Κυριακής ήταν στην πλατεία Ηρώων, τσακώθηκαν με τον 19χρονο Θωμά και ένας από αυτούς έβγαλε το μαχαίρι και τον δολοφόνησε εν ψυχρώ.

Όλα έγιναν στις 05:20, όταν ο 19χρονος που ήταν μαζί με μία 17χρονη κοπέλα ήρθε σε αντιπαράθεση και διαπληκτισμό με τον δράστη, ο οποίος συνοδευόταν από δύο ακόμη άτομα, τους οποίους το θύμα φαίνεται να γνώριζε καθώς απευθυνόταν σε εκείνους με τα ονόματά τους. Όταν ο διαπληκτισμός πήρε άγριες διαστάσεις, ένας από τους δράστες έβγαλε ένα μαχαίρι και το κάρφωσε στην κοιλιά του 19χρονου, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Οι δράστες στη συνέχεια αποχώρησαν, με την 17χρονη κοπέλα που ήταν μαζί με το θύμα να καλεί σε βοήθεια. Το θύμα διακομίστηκε άμεσα στο νοσοκομείο ΚΑΤ όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος τους.

Αρχικά οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφαλείας Αττικής εκτιμούσαν πως πρόκειται για κάποια απόπειρα ληστείας, λόγω της αρχικής κατάθεσης του ανήλικου κοριτσιού, ωστόσο όσο περνούσαν οι ώρες, οι μαρτυρίες οδηγούσαν στο ενδεχόμενο των προσωπικών διαφόρων. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές αποκλείστηκε το ενδεχόμενο τα κίνητρα να ήταν οπαδικά ή ρατσιστικά.

Σημειώνεται ότι το θύμα είχε απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές το 2014, σε ηλικία 15 χρόνων, για αδικήματα, που σύμφωνα με τους αξιωματικούς που ασχολούνται με την υπόθεση, δεν σχετίζονται με την υπόθεση της ανθρωποκτονίας.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς του αγοριού που έχασαν τον μοναχογιό τους. Ο πατέρας του έφτασε το απόγευμα της Κυριακής στο σπίτι της οικογένειας στο Νέο Ηράκλειο, όπου τον περίμεναν συγγενείς και φίλοι να τον συλλυπηθούν και να τον στηρίξουν αυτές τις δύσκολες ώρες. Το μόνο που κατάφερε να πει πριν λυγίσει και σπαράξει στο κλάμα ήταν… «χάσαμε τον Θωμά μας».

Η 18χρονη φίλη του θύματος που ήταν μαζί του την ώρα του φονικού, στην πρώτη κατάθεσή της στους αστυνομικούς είχε υποστηρίξει ότι οι δράστες ήταν τρεις και φορούσαν κουκούλες.

Σύμφωνα με την ίδια πλησίασαν τον 19χρονο, του ζήτησαν το κινητό και τα χρήματά του και όταν αυτός αντιστάθηκε εκείνοι «έβγαλα κάτι και τον χτύπησαν στον θώρακα».

Ωστόσο, οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους μαρτυρίες που αναφέρουν ότι το θύμα καυγάδισε με κάποιους στην πλατεία… με κάποιους μάλιστα να λένε ότι ο 19χρονος αναφερόταν στους άλλους νεαρούς με τα μικρά τους ονόματα.

«Νωρίτερα είδαμε τον 19χρονο να διαπληκτίζεται με κάποιους στην πλατεία. Φώναζαν αλλά δεν καταλάβαμε για ποιον λόγο τσακώνονταν» είπαν μάρτυρες.

με πληροφορίες από protothema.gr και etypo, thetoc, cnn
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου