Περιβαλλοντικό έγκλημα με τη λυματολάσπη.. Μέσω της Λαψίστας στον Καλαμά | Epirus World

Περιβαλλοντικό έγκλημα με τη λυματολάσπη.. Μέσω της Λαψίστας στον Καλαμά

Ένα περιβαλλοντικό έγκλημα βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς τόνοι λυματολάσπης από την μονάδα βιολογικού καθαρισμού των Ιωαννίνων σωρεύονται πρόχειρα σε εκτάσεις πέριξ του εργοστασίου ενώ μεγάλες ποσότητες καταλήγουν στην τάφρο της Λαψίστας και στον Καλαμά, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία επεξεργασία. Ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος σε δηλώσεις που έκανε επί τόπου, υπογράμμισε ότι πρόκειται για μία εφιαλτική κατάσταση η οποία δεν μπορεί να συνεχιστεί ούτε για μία μέρα.

Η λυματολάσπη συγκεντρώνεται πρόχειρα εδώ και δύο μήνες καθώς έχει λήξει η σύμβαση του είχε η ΔΕΥΑΙ για την διαχείρισή της.

Ο Δήμος Ζίτσας από τις 30 Ιανουαρίου είχε απευθύνει έγγραφο στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΙ, το οποίο έχει κοινοποιήσει στους επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, τον Συμπαραστάτη του Δημότη και τον Συμπαραστάτη του Πολίτη της Περιφέρειας Ηπείρου, ζητώντας ενημέρωση για την διαχείριση, επεξεργασία και μεταφορά της λυματολάσπης που παράγεται από τον βιολογικό.

Στο έγγραφο αυτό, όπως τόνισε ο κ. Πλιάκος, δεν υπάρχει καμία απάντηση από την διοίκηση της επιχείρισης.

"Τόνιζα από το 2014 ότι η διαχείριση της λυματολάσπης είναι καλύτερη από τη μη διαχείριση και αυτό γίνεται κατανοητό σήμερα όπου έχουμε φτάσει στο μη παρέκει.. Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί ούτε για μία μέρα" τόνισε με έμφαση ο κ. Πλιάκος ζητώντας να παρέμβουν άμεσα όλοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί.

Ο Δήμαρχος Ζίτσας επανέλαβε την πρόταση για κατασκευή δεύτερου βιολογικού στο λεκανοπέδιο, στα διοικητικά όρια του δήμου του, ώστε να αποσυμφορηθεί η κατάσταση και να δοθεί οριστική λύση. Ζήτησε μάλιστα την στήριξη όλων των αρχών του νομού και των βουλευτών προκειμένου η πρόταση αυτή να υλοποιηθεί.
epiruspost







Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου