Και Κινέζοι για την Εγνατία! Εννέα οι υποψήφιοι μνηστήρες.. | Epirus World

Και Κινέζοι για την Εγνατία! Εννέα οι υποψήφιοι μνηστήρες..

Με την συμμετοχή εννέα επενδυτικών σχημάτων έληξε η προθεσμία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης της Εγνατίας Οδού. Πρόκειται για την πρώτη φάση του διαγωνισμού που αποτύπωσε το έντονο ενδιαφέρον για τον μεγαλύτερο οδικό άξονα της χώρας. Ενδεικτικό είναι ότι για την αξιοποίηση της Εγνατίας υπάρχει ακόμη και κινέζικο ενδιαφέρον!!
Έτσι μεταξύ των "μνηστήρων" συγκαταλέγεται η Intertoll Europe που εκδήλωσε από κοινού ενδιαφέρον με τον όμιλο J&P Άβαξ, και η κινεζική Sichuan σε κοινοπραξία με την εταιρεία Damco Energy του Ομίλου Κοπελούζου.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, ενδιαφέρον εκδήλωσαν οι εξής:
  1. ANAS International Enterprise S.p.A.
  2. ROADIS Transportation Holding S.L.U. - ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.
  3. VINCI HIGHWAYS S.A.S – VINCI CONCESSIONS S.A.S – MYTILINEOS HOLDINGS S.A.”
  4. ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. – EGIS PROJECTS S.A.
  5. DEUTSCHE INVEST EQUITY PARTNERS GMBH – DIMERA LTD
  6. SICHUAN COMMUNICATIONS INVESTMENT GROUP CO., LTD – DAMCO ENERGY S.A.
  7. NORTHERN GREECE CORRIDOR CONSORTIUM” [Intertoll Capital Partners B.V. / J&P – AVAX S.A. / Aberdeen European Infrastructure Partners II LP]
  8. FREYJA HOLDINGS SARL” [Macquarie European Infrastructure Fund 5 L.P. / Macquarie European Infrastructure Fund 5 SCSp]
  9. ΔΙΟΛΚΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΤΕ
Όπως σημειώνεται, οι σύμβουλοι αξιοποίησης, αφού αξιολογήσουν τις υποβληθείσες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος, θα υποβάλουν την εισήγησή τους προς το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής για την επόμενη φάση του διαγωνισμού.
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου