Ξεκίνησαν και πάλι κατεδαφίσεις στην Χιμάρα… | Epirus World

Ξεκίνησαν και πάλι κατεδαφίσεις στην Χιμάρα…

Το σχέδιο για την… αστική ανάπλαση της Χιμάρας που ισούται με την κατεδάφιση κατοικιών Βορειοηπειρωτών μπαίνει και πάλι σε εφαρμογή. Μάλιστα σε έναν χρόνο ιδιαίτερα ευαίσθητο και κρίσιμο καθώς είναι σε εξέλιξη η προετοιμασία της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στην Αλβανία και η υπογραφή ενός νέου συμφώνου συνεργασίας που θα περιλαμβάνει όλα τα κρίσιμα θέματα, όπως η οριοθέτηση της ΑΟΖ, η άρση του εμπολέμου κι άλλα.

Παρόλα αυτά, τις τελευταίες ημέρες, στο Σπήλαιο, στο κέντρο της Χιμάρας, εγκαταστάθηκαν βαριά μηχανήματα της εταιρίας που έχει αναλάβει τα έργα. Σύμφωνα δε με κοινή ανακοίνωση του ΚΕΑΔ και της Ομόνοιας, άρχισαν και πάλι να παρεμβαίνουν στις ιδιοκτησίες και σε κατοικίες, ισχυριζόμενοι ότι οι εργασίες αυτές περιλαμβάνονται στην πολεοδομική ανάπλαση της περιοχής.

Το προαναφερόμενο σχέδιο έχει κηρυχθεί άκυρο με απόφαση του πρωτοβάθμιου διοικητικού δικαστηρίου της Αυλώνας καθώς και όλες οι πράξεις που απορρέουν απ’ αυτό.

Μάλιστα το Διοικητικό Δικαστήριο είχε προχωρήσει στην αναστολή της διοικητικής πράξης.

«Οι αυταρχικές πράξεις του Δήμου Χιμάρας και της κυβερνήσεως αποδεικνύουν για άλλη μια φορά τη συμπεριφορά ως συμμορίας της δημοτικής αρχής και της κυβερνήσεως που την υποστηρίζει, μη σεβόμενη κανένα κρατικό θεσμό, ούτε τα Δικαστήρια ούτε το Συνήγορο του Πολίτη, άλλο τόσο τα δικαιώματα του ανθρώπου, τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα κοκ.

Συγχρόνως, καταγγέλλουμε και τη συνεργασία των οργάνων της δημόσιας τάξης σ’ αυτές τις παράνομες και καταχρηστικές ενέργειες εις βάρος των κατοίκων της Εθνικής Ελληνικής κοινότητας της Χιμάρας.

Οι κάτοικοι της Χιμάρας θα συνεχίσουν αποφασισμένοι τον δικαστικό αγώνα κατά των καταχραστών και παραβατών του νόμου και του Συντάγματος μέχρι την τιμωρία τους», τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν Ομόνοια και ΚΕΑΔ.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου