Ψωνίζουμε, όπως παλιά: Πώς θα βρεις αληθινά φρούτα και λαχανικά χωρίς ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΧΗΜΙΚΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ και ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ | Epirus World

Ψωνίζουμε, όπως παλιά: Πώς θα βρεις αληθινά φρούτα και λαχανικά χωρίς ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΧΗΜΙΚΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ και ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ


Αγροτικά προϊόντα που η παραγωγή τους στηρίχθηκε σε φυσικές διεργασίες σημαίνει χρησιμοποίηση εναλλακτικών, προς τα χημικά, μεθόδων αντιμετώπισης εχθρών, ασθενειών και ζιζανίων (όχι χρήση συνθετικών φυτοφαρμάκων, λιπασμάτων και ζιζανιοκτόνων), καθώς και τεχνικών παραγωγής, όπως η εναλλαγή των καλλιεργειών, η ανακύκλωση φυτικών υπολειμμάτων κ.ά. 
Αυτά τα αγροτικά προϊόντα είναι σαφώς πιο υγιεινά, καθώς δεν παράχθηκαν με παρεμβάσεις που είναι έξω από την «φυσιολογική» τους ζωή, όπως συνθετικές φυτοπροστατευτικές ουσίες, συνθετικά λιπάσματα, ορμόνες, ζιζανιοκτόνα κ.α. Για τη λίπανση των φυτών χρησιμοποιούνται κοπριές και φυσικά κομπόστ  και στις περιπτώσεις όπου κρίνεται  αναγκαία η επέμβαση με χημικές ουσίες χρησιμοποιούνται μόνο εκείνες που είναι φυσικής προέλευσης και εγκεκριμένες για βιολογική χρήση.
Είναι ασφαλή για την υγεία μας, μια και δεν έχουν υπολείμματα λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων που, πιθανώς, αθροιστικά και στη διάρκεια, μπορεί να προκαλέσουν σωρεία προβλημάτων υγείας, ιδίως στα παιδιά. Έχουν ανώτερη διατροφική αξία και είναι πιο γευστικά και μυρωδάτα.
Τέλος, καλλιεργούνται με μεθόδους που είναι πολύ πιο φιλικές για το περιβάλλον, συντελώντας, έτσι, στην αειφορία του πλανήτη.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 

Όταν αγοράζουμε προϊόντα που έχουν παραχθεί με χρήση συνθετικών φυτοφαρμάκων, λιπασμάτων και ζιζανιοκτόνων θα έχουμε ελάχιστο ή μηδενικό όφελος με το ξεφλούδισμα και τα λοιπά μέτρα 'προστασίας' γιατί πολλά φυτοφάρμακα ‘μπαίνουν’ στο εσωτερικό των φρούτων και των λαχανικών. Τελικά, ξεφλουδίζοντας τα φρούτα δεν γλιτώνουμε από τα χημικά ενώ κάνουμε διπλή ζημιά, χάνοντας και τις βιταμίνες και τις φυτικές ίνες της φλούδας.

Οι κίνδυνοι των φυτοφαρμάκων είναι πολύ σημαντικοί και ο μόνος τρόπος για να τους αποφύγουμε είναι να κάνουμε όσο καλύτερες επιλογές μπορούμε την ώρα που αγοράζουμε φρούτα και λαχανικά.

ΦΡΕΣΚΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΧΗΜΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΒΑΡΕΛΑ
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου