Σοκάρουν τα στοιχεία της ιατροδικαστή για το άτυχος βρέφος που βρέθηκε σε κάδο στην Πετρούπολη | Epirus World

Σοκάρουν τα στοιχεία της ιατροδικαστή για το άτυχος βρέφος που βρέθηκε σε κάδο στην Πετρούπολη

Δεν χωράει ανθρώπινος νους πως μπόρεσε κάποιος να πετάξει ένα αγγελούδι στον κάδο απορριμμάτων και μάλιστα  να το έχει φιμώσει πρώτα προφανώς για να μην ακουστεί το κλάμα .

Με τον ομφάλιο λώρο και σκοινί στραγγαλίστηκε το βρέφος, που είχε γεννηθεί λίγες ώρες νωρίτερα, ενώ ο/η δράστης τοποθέτησαν χαρτοπετσέτες στο στόμα του παιδιού για να μην ακούγονται οι κραυγές του. Αυτά είναι τα φρικιαστικά συμπεράσματα της ιατροδικαστού Σουλτάνας Μαριανού που πραγματοποίησε την νεκροτομή στο σώμα του άτυχου βρέφους, ενώ προσδιόρισε χρονικά την γέννηση και κυρίως τον θάνατο του, λίγες ώρες πριν τον εντοπισμό του, μεταξύ 00:00 και 06:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Το νεκρό βρέφος  βρέθηκε σε κάδο σκουπιδιών στην Πετρούπολη,στη συμβολή των οδών Πίνδου και Ανατολικής Ρωμυλίας, από ρακοσυλέκτη. Το αγοράκι ήταν με τον ομφάλιο λώρο τυλιγμένο σε σεντόνι και φιμωμένο με χαρτοπετσέτες.

Θεωρούν πως η δολοφονία έγινε είτε σε «οικογενειακό» κύκλο, είτε σε επίπεδο συντρόφου, ενώ είναι σχεδόν σίγουροι πως υπήρχε άλλο άτομο που μετέφερε και απέρριψε την σορό του βρέφους στον κάδο απορριμμάτων. Προς το παρόν οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν δράστιδα να είναι η ίδια η μητέρα, που σημαίνει πως έχουν να κάνουν με παιδοκτονία, είτε συγγενικό πρόσωπο ή σύντροφος, οπότε πρόκειται για ανθρωποκτονία.

Κάτοικοι της περιοχής και αυτόπτες μάρτυρες  συγκλονισμένοι, αφήνουν λουλούδια και καντηλάκια αναμμένα δίπλα στον κάδο, που έμελλε να γίνει ο τάφος γι’ αυτό το μωρό, πριν καν προλάβει να έρθει στη ζωή.

«Οι χαρτοπετσέτες είναι καθαρό δείγμα εγκληματικής ενέργειας, δηλαδή παιδοκτονίας. Είναι το σύνηθες μέσο που βρίσκει κάποιος που θέλει να θανατώσει ένα νεογέννητο. Η πρώτη αντίδραση ενός μωρού είναι το κλάμα, μια αντίδραση που ιατρικά έχει τη σημασία της. Προφανώς, εφόσον υπάρχει ο ομφάλιος λώρος, το παιδί πράγματι έκλαιγε σα μια φυσιολογική αντίδραση της γέννησής του, άρα ήταν ζωντανό. Προφανώς, η γυναίκα αυτή για να σταματήσει το κλάμα του και να θανατώσει το παιδί, απόφραξε τις αεροφόρες οδούς» εξήγησε ο Γρηγόρης Λέων, πρόεδρος της ελληνικής ιατροδικαστής εταιρίας, μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Συγκινητική είναι δε, η περιγραφή του κου Θανάση Λύρα, κατοίκου της περιοχής που είδε το νεκρό βρέφος στον κάδο. «Ήταν τραγικό, η εικόνα δε μπορεί να φύγει από το μυαλό μου. Δεν έχω κοιμηθεί όλο το βράδυ» είπε με δάκρυα στα μάτια και πρόσθεσε:

«Ήρθε η νεκροφόρα, με ένα μικρό φερετράκι και το πήρε. Το έβαλε σε ένα καθαρό σεντόνι. Τουλάχιστον εμείς οι απάνθρωποι να το θάψουμε σαν άνθρωπο».

Τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής αναζητούν πόρτα-πόρτα πληροφορίες από κατοίκους της ευρύτερης περιοχής ευελπιστώντας να φθάσουν τα ίχνη της μητέρας και τους λόγους που έφθασε σε αυτή την αποτρόπαια πράξη. Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την σοβαρή υπόθεση εκτιμούν πως ο στραγγαλισμός του βρέφους δεν ήταν προσχεδιασμένος αλλά κάτι στιγμιαίο και «αυθόρμητο», γι αυτό εικάζουν πως μητέρα και πολύ πιθανοί συνεργοί είναι κάτοικοι της περιοχής.

Σημειώνεται ότι το βρέφος εντοπίστηκε τυλιγμένο με σεντόνια και σακούλες, είχε ακόμη τον ομφάλιο λώρο και χαρτοπετσέτες στο στόμα.
madata
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου