Έντονες χιονοπτώσεις στην Ήπειρο... 20 μηχανήματα στον αποχιονισμό | Epirus World

Έντονες χιονοπτώσεις στην Ήπειρο... 20 μηχανήματα στον αποχιονισμό

Μέχρι στις παρυφές του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων έφτασε το χιόνι. Μεγάλο τμήμα ξύπνησε ντυμένο στα λευκά, όπως και οι περισσότερες περιοχές της Ηπείρου. Η χιονόπτωση που ξεκίνησε από αργά το απόγευμα της Κυριακής εντάθηκε στη διάρκεια της νύχτας και επεκτάθηκε και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Μάλιστα χρειάστηκε να γίνει διακοπή της κίνησης των φορτηγών τόσο στην Εγνατία Οδό όσο και στις εθνικές οδού προς Κακαβιά και Κόνιτσα. Σήμερα παραμένουν κλειστά τα σχολεία στο Δήμο Μετσόβου.



Από νωρίς το πρωί έχουν κινηθεί είκοσι μηχανήματα τα οποία παίρνουν μέρος στον αποχιονισμό του οδικού δικτύου. Η κίνηση στα ορεινά γίνεται κανονικά αλλά είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες.

Η χιονόπτωση κατά τόπους ήταν ιδιαίτερα έντονη. Χαρακτηριστικό είναι ότι μέσα στο Μέτσοβο το χιόνι φτάνει τα τριάντα με σαράντα εκατοστά.

Η κακοκαιρία πάντως θα συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες και δεν αποκλείεται τις απογευματινές ώρες να εκδηλωθούν και νέες χιονοπτώσεις.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου