Μακελειό με 17 νεκρούς σε σχολείο στην Φλόριντα. Αυτός είναι ο 19χρονος δράστης | Epirus World

Μακελειό με 17 νεκρούς σε σχολείο στην Φλόριντα. Αυτός είναι ο 19χρονος δράστης

Τουλάχιστον 17 μαθητές και ενήλικες σκοτώθηκαν και 50 τραυματίστηκαν από την επίθεση με βροχή πυροβολισμών που εξαπέλυσε 19χρονος σε σχολείο της πόλης Πάρκλαντ, 70 χλμ. βορείως του Μαϊάμι, στην ανατολική Φλόριντα των ΗΠΑ.
Το μακελειό έγινε στις 14.30 τοπική, σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη της κομητείας του Μπρόουαρντ.
Όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα ήθελε ο 19χρονος μακελάρης Νίκολας Κρουζ, ο δράστης της επίθεσης στο Stoneman Douglas High School καθώς σύμφωνα με καθηγητές και μαθητές του σχολείου ο Κρουζ ενεργοποίησε τον συναγερμό για φωτιά προκειμένου οι μαθητές να βγουν στους διαδρόμους και έτσι να έχει περισσότερα υποψήφια θύματα.
Από τα 17 θύματά του, τα 12 πέθαναν μέσα σε ένα κτήριο του σχολείου, τα δύο έξω από αυτό, ένα στο δρόμο και δύο στα νοσοκομεία όπου μεταφέρθηκαν.
Ο 19χρονος Νίκολας Κρουζ είχε αποβληθεί από το σχολικό περιβάλλον λόγω συμπεριφοράς, ενώ φέρεται να είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρείο. Ο δράστης της επίθεσης στο Stoneman Douglas High School στο Πάρκλαντ της Φλόριντα συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα.
Ο Κρουζ ήταν μαθητής του συγκεκριμένου σχολείου αλλά είχε αποβληθεί για «πειθαρχικούς λόγους». Μαθητές του Stoneman Douglas High School δήλωσαν ότι όταν άκουσαν για το περιστατικό ο πρώτος στον οποίο πήγε το μυαλό τους ήταν ο Κρουζ.
Βίντεο-ντοκουμέντο από την επίθεση
Ένα βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο δράστης της άνοιξε πυρ μέσα σε μια τάξη του σχολείου, δείχνει τις στιγμές τρόμου που έζησαν οι μαθητές.
Σε αυτό ακούγονται αλλεπάλληλοι πυροβολισμοί που αφήνουν να εννοηθεί ότι ο νεαρός χρησιμοποίησε ημιαυτόματο όπλο. Οι μαθητές εικονίζονται τρομοκρατημένοι κάτω από τα θρανία τους, αρχικά σιωπηλοί, ενώ την ώρα των πυροβολισμών ακούγονται φωνές.

Συγκλονιστικές μαρτυρίες για την επίθεση
«Ακούσαμε τον συναγερμό και μετά σταμάτησε. Έπρεπε, όμως, να κάνουμε ό,τι προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Όταν βγήκαμε στο διάδρομο είδα τον φύλακα να μας κάνει νόημα να επιστρέψουμε γρήγορα στην αίθουσα και να κρυφτούμε» δήλωσε μια καθηγήτρια στο CNN.
«Ήταν τρελός. Του άρεσε να σκοτώνει μιρκά ζώα. Το μυαλό του ήταν σαλεμένο. ήταν ρατσιστής και τρελός» είπε ένας μαθητής στο 10ABC News. «Πολλά παιδιά στο παρελθόν αστειεύονταν ότι αυτός θα είναι που κάποια στιγμή θα αρχίσει τους πυροβολισμούς στο σχολείο. Ήταν σαν να το είχαμε προβλέψει» δήλωσε ο 17χρονος Μάθιου Γουόκερ. Καθηγητής του Κρουζ δήλωσε στη Miami Herald ότι «πέρυσι μάθαμε ότι του είχε απαγορευθεί να μπαίνει σε σχολεία με τσάντα πλάτης. Υπήρχαν προβλήματα με απειλές που είχε εκτοξεύσει κατά άλλων μαθητών».
«Οι εικόνες που αντικρίσαμε ήταν εφιαλτικές» δήλωσε ο σχολικός επιθεωρητής Ρόμπερτ Ράνσι που βρέθηκε στο σχολείο, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι ο ένοπλος έδρασε μόνος του.
Προσωπικό και μαθητές είπαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι χτύπησε συναγερμός πυρκαγιάς μόλις ακούστηκαν οι πυροβολισμοί και στο σχολικό συγκρότημα επικράτησε το χάος.
Οι μαθητές αρχικά βγήκαν στους διαδρόμους και στη συνέχεια οι καθηγητές τούς έδωσαν εντολές να μπουν στις τάξεις και να κρυφτούν στις ντουλάπες.
Πολλοί μαθητές καλούσαν πανικόβλητοι τους γονείς τους. Η αστυνομία τους έδωσε οδηγίες να πουν στα παιδιά τους να παραμείνουν κρυμμένα για τη δική τους ασφάλεια.
«Η κόρη μου κρύβεται σε ντουλάπα» δήλωσε μητέρα σε τηλεοπτικό σταθμό, ενώ άλλη περιέγραψε πως, σύμφωνα με τη δική της κόρη, υπήρξε αρχικά η εντύπωση από ορισμένους ότι επρόκειτο για φάρσα ή άσκηση ετοιμότητας.
Ποιος είναι ο μακελάρης
Ο ύποπτος, ο οποίος κατονομάστηκε ως ο Νίκολας Κρουζ, πρώην σπουδαστής του λυκείου, 19 ετών, που είχε αποβληθεί από το σχολείο εξαιτίας της κακής διαγωγής του, συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα στην κοντινή κοινότητα Κοράλ Σπρινγκς, δήλωσε ο σερίφης.
Ο Κρουζ, γεννημένος τον Σεπτέμβριο του 1998, είχε αναρτήσει σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης «πολύ ανησυχητικά» μηνύματα, ανέφερε ο σερίφης Ίσραελ επισημαίνοντας ότι είναι απαραίτητο να αναφέρονται στις Αρχές συμπεριφορές αυτού του είδους.
Ένας άλλοτε συμμαθητής του Κρουζ είπε ότι όταν φοιτούσε στο λύκειο οπλοφορούσε πολύ συχνά και ερχόταν σε προστριβές με πολλούς από τους δασκάλους του. Κατά τον σερίφη Ίσραελ, ο νεαρός είχε μαζί του πολλούς γεμιστήρες για το τουφέκι.
Μαρτυρίες πρώην συμμαθητών του ανέφεραν ότι ήταν παιδί «με προβλήματα, που είχε εμμονή με τα όπλα».
«Ήταν τρελός. Του άρεσε να σκοτώνει μιρκά ζώα. Το μυαλό του ήταν σαλεμένο. ήταν ρατσιστής και τρελός» είπε ένας μαθητής στο 10ABC News. «Πολλά παιδιά στο παρελθόν αστειεύονταν ότι αυτός θα είναι που κάποια στιγμή θα αρχίσει τους πυροβολισμούς στο σχολείο. Ήταν σαν να το είχαμε προβλέψει» δήλωσε ο 17χρονος Μάθιου Γουόκερ.
Καθηγητής του Κρουζ δήλωσε στη Miami Herald ότι «πέρυσι μάθαμε ότι του είχε απαγορευθεί να μπαίνει σε σχολεία με τσάντα πλάτης. Υπήρχαν προβλήματα με απειλές που είχε εκτοξεύσει κατά άλλων μαθητών».
Οι ερευνητές της αστυνομίας πιστεύουν ότι χρησιμοποίησε τύπο επιθετικού τυφεκίου AR-15 και είχε επάνω του πολλούς γεμιστήρες με σφαίρες.
Σύμφωνα με το δίκτυο CNN το οποίο επικαλέστηκε εκπρόσωπο των τοπικών αρχών, ο 19χρονος μακελάρης είχε στο παρελθόν νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική στην οποία, όμως δεν είχε εμφανιστεί για πάνω από έναν χρόνο.
Οι φωτογραφίες που είχε αναρτήσει το τελευταίο διάστημα στο Instagram ο Κρουζ είναι ενδεικτικές της ψυχικής του κατάστασης.
Η σύλληψη του δράστη
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου