Η Suzuki διευρύνει το ενδιαφέρον της για τη Σελήνη

H Suzuki Motor ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στη χρηματοδότηση μιας καινοφανούς εταιρείας (start-up) με αντικείμενο την εξερεύνηση της Σελήνης. Η εταιρεία ονομάζεται ispace και η χρηματοδότηση αφορά στις δύο πρώτες εξερευνητικές αποστολές της στο φυσικό δορυφόρο μας.
Η ispace που έχει γραφεία στην Ιαπωνία, το Λουξεμβούργο και τις ΗΠΑ, αποσκοπεί μεσοπρόθεσμα στη δημιουργία ενός στόλου σεληνακάτων που θα προσφέρεται προς ενοικίαση για την μεταφορά υλικών και τεχνολογικού εξοπλισμούς από και προς τη σεληνιακή επιφάνεια.
SZUKI2
Όλα αυτά εν όψει της μελλοντικής μόνιμης εγκατάστασης ανθρώπων στο φεγγάρι. Πριν φτάσει εκεί όμως, η ispace σχεδιάζει να εκτελέσει δύο προκαταρκτικές αποστολές, την πρώτη το 2019, με σκοπό την τοποθέτηση σε σεληνιακή τροχιά μιας σεληνακάτου και τη διενέργεια παρατηρήσεων.
Η δεύτερη που ήδη έχει προγραμματιστεί για το τελευταίο τρίμηνο του 2020 θα καταλήξει στην προσελήνωση της ακάτου, η οποία στη συνέχεια θα εξαπολύσει ένα σμήνος μικρότερων οχημάτων για να εξερευνήσουν και χαρτογραφήσουν το έδαφος.
SUZUKI1SUZUKI3
Οι λεπτομέρειες της χρηματοδότησης δεν έχουν δημοσιοποιηθεί, όμως η ispace με δήλωσή της ανάφερε ότι έχει συγκεντρώσει ήδη 90,2 εκατ. δολάρια από πολλούς επενδυτές, στους οποίους περιλαμβάνονται εκτός της Suzuki, οι Innovation Network Corporation of Japan, Development Bank of Japan, Tokyo Broadcasting System, Konica Minolta, Shimizu, SPARX, Dentsu, Real Tech Fund, KDDI, Japan Airlines και Toppan Printing.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου