Στο δίκτυο Natura 2000 νέα έκταση στον Αμβρακικό Κόλπο – Καμία άλλη αλλαγή για την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας | Epirus World

Στο δίκτυο Natura 2000 νέα έκταση στον Αμβρακικό Κόλπο – Καμία άλλη αλλαγή για την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

Στην αναθεώρηση του Εθνικού Καταλόγου των περιοχών που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Οικολογικό Δίκτυο NATURA 2000 προχώρησαν οι αναπληρωτές Υπουργοί , Περιβάλλοντος και ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελλος  και Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων κ. Ιωάννης Τσιρώνης, καθώς και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευάγγελος Αποστόλου.

Σύμφωνα με την σχετική απόφαση που υπογράφηκε στις 11 Δεκεμβρίου του 2017, στο Δίκτυο Natura 2000 αναφορικά με την Πρέβεζα δεν υπήρξε κάποια αλλαγή ως αναφορά τις  Εκβολές του Αχέροντα από την Γλώσσα έως το Αλωνάκι και τα στενά του ποταμού, αλλά και ολόκληρη η παράκτια θαλάσσια ζώνη της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας από την Πάργα έως το Ακρωτήρι στον Άγιο Θωμά που ήταν ήδη ενταγμένες στο δίκτυο.

Όσον αφορά όμως τον Αμβρακικό Κόλπο, υπήρξε σημαντική τροποποίηση καθώς προστέθηκαν στο Δίκτυο Natura 2000, νέα χερσαία έκταση 328 εκταρίων και θαλάσσια έκταση 30998 εκταρίων, αυξάνοντας την συνολική έκταση στα 60103,56 εκτάρια.

Το Ευρωπαϊκό οικολογικό δίκτυο Natura 2000 είναι ένα δίκτυο ζωνών προστασίας της φύσης που εκτείνεται σε ολόκληρη την Κοινότητα και έχει ως στόχο να διασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη διατήρησή των πιο πολύτιµων και των πλέον απειλούµενων ειδών και ενδιαιτηµάτων της σε ικανοποιητικό επίπεδο.
mypreveza.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου