Πεντάγωνο: Η κλιματική αλλαγή απειλεί σχεδόν τις μισές από τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις μας | Epirus World

Πεντάγωνο: Η κλιματική αλλαγή απειλεί σχεδόν τις μισές από τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις μας

Σχεδόν το 50% των στρατιωτικών εγκαταστάσεων των ΗΠΑ απειλείται από τις ακραίες καιρικές συνθήκες που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή, επισημαίνεται σε μια έρευνα που εκπόνησε το Πεντάγωνο και τα συμπεράσματα της οποίας έρχονται σε αντίθεση με τις απόψεις του Λευκού Οίκου σχετικά με το φαινόμενο της υπερθέρμανσης του πλανήτη.
Η ξηρασία, οι θυελλώδεις άνεμοι και οι σαρωτικές πλημμύρες που συνέβησαν για λόγους εκτός των καταιγίδων βρίσκονται στην κορυφή του καταλόγου των φυσικών καταστροφών που έθεσαν σε κίνδυνο 1.700 στρατιωτικές εγκαταστάσεις παγκοσμίως, από μεγάλες βάσεις σε φυλάκια, επισήμανε το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας.
«Οι κλιματικές αλλαγές μπορούν ενδεχομένως να διαμορφώσουν το περιβάλλον στο οποίο επιχειρούμε και τις αποστολές που μας ζητείται να αναλάβουμε» τονίζει το υπουργείο σε μια έκθεση που συνοδεύει την έρευνα.
«Εάν οι ακραίες καιρικές συνθήκες καθιστούν άχρηστες τις κρίσιμες εγκαταστάσεις μας ή απαιτούν να προχωρήσουμε σε δαπανηρές παρακάμψεις ή εργασίες που χρήζουν εντατικής εργασίας από το ανθρώπινο δυναμικό, αυτή είναι μια απαράδεκτη επίπτωση».
Τα ευρήματα της έρευνας έρχονται σε αντίθεση με τις απόψεις που έχει διατυπώσει ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει αμφισβητήσει τα συμπεράσματα της επιστημονικής κοινότητας σχετικά με την κλιματική αλλαγή.
Η έρευνα του Πενταγώνου εξέτασε τις επιπτώσεις της «αλλαγής του κλίματος» σε όλες τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις παγκοσμίως, που υπολογίζονται σε περισσότερες από 3.500.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου