Γενναίο κούρεμα σε δάνειο συνταξιούχου στην Ήπειρο.. | Epirus World

Γενναίο κούρεμα σε δάνειο συνταξιούχου στην Ήπειρο..

Αναφορά σε μία ιδιαίτερη περίπτωση κουρέματος δανείου έγινε στην εκπομπή της ΕΡΤ «Μαζί το Σαββατοκύριακο». Πρόκειται για περίπτωση όπου το υπόλοιπο οφειλής καταναλωτικού δανείου ανέρχονταν σε 100 χιλιάδες ευρώ. Μετά από εξωδικαστικό συμβιβασμό ο οφειλέτης θα καταβάλλει μόλις 1500 ευρώ! Την συγκεκριμένη περίπτωση χειρίστηκε ο δικηγόρος των Ιωαννίνων Χάρης Λαζάνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για την περίπτωση κατοίκου στην Πρέβεζα, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε συνάψει το δάνειο. Στην πορεία συνταξιοδοτήθηκε και μέχρι το 2011 κατέβαλε κανονικά τις δόσεις.

Τότε όμως και με τις μειώσεις που επήλθαν στις συντάξεις, βρέθηκε σε αδιέξοδο. Για τον ίδιο άνοιξε ένας δικαστικός κυκεώνας. Μετά από έξι περίπου χρόνια κατάφερε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με γενναίο κούρεμα της οφειλής.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο συνταξιούχος δεν μπορούσε να καταβάλει ούτε το ποσό των 1500 ευρώ, το οποίο η τράπεζα δέχθηκε να ρυθμίσει σε δέκα δόσεις.

Οι Τράπεζες εξακολουθούν με απευθείας διαπραγμάτευση να ρυθμίζουν δάνεια, ειδικά όταν πρόκειται για περιπτώσεις που είναι αδύνατο να αποπληρωθούν.

Η κάθε περίπτωση ωστόσο είναι διαφορετική και εξατομικευμένη.

Βέβαια το επόμενο διάστημα, θα μπουν στην καθημερινότητα όλων οι διαμεσολαβητές. Πρόκειται για δικηγόρους, πιστοποιημένους από το Υπουργείο, οι οποίοι θα επιχειρούν την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης, πριν οι υποθέσεις καταλήξουν στις δικαστικές αίθουσες. Πρόκειται για ένα μοντέλο που ακολουθείται στην Ευρώπη, κυρίως στην Γερμανία και για πρώτη φορά εφαρμόζεται στην Ελλάδα.

Οι καλά γνωρίζοντες, σημειώνουν, ότι υπάρχουν λύσεις για τους δανειολήπτες που αδυνατούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους. Οι ίδιοι θα πρέπει να απευθύνονται στους κατάλληλους ανθρώπους προκειμένου να φτάνουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
epiruspost.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου