Η αρχοντική καρδιά του Καναδά χτυπάει στην Οτάβα | Epirus World

Η αρχοντική καρδιά του Καναδά χτυπάει στην Οτάβα

Με έντονο ευρωπαϊκό αέρα και πλούσια ιστορία, η Οτάβα βρίσκεται στη νότια όχθη του ομώνυμου ποταμού.
Η πρωτεύουσα του Καναδά φιλοξενεί εμβληματικά μουσεία και εντυπωσιακά κτίρια και αποτελεί την πλέον αναπτυσσόμενη πόλη της βορείου Αμερικής στη βιομηχανία της υψηλής τεχνολογίας.
Η παλιά βρετανική αποικία της βασίλισσας Βικτορίας χωρίζεται από το κανάλι Ριντό σε δύο μέρη. Η Κάτω Πόλη απλώνεται ανάμεσα στο κανάλι Ριντό και τον ποταμό Οτάβα και η Νέα Πόλη βρίσκεται στα δυτικά του καναλιού.
Αξίζει να επισκεφθεί κανείς την Εθνική πινακοθήκη, το Μουσείο φυσικής ιστορίας και το Εθνικό μουσείο αεροπλοΐας. Ο ταξιδιώτης μπορεί να κάνει πατινάζ το χειμώνα στο κανάλι Ριντό και ποδηλασία στο πάρκο Γκατινό.
Το Καναδικό Κοινοβούλιο περιβάλλεται από ένα καταπράσινο χώρο και μπορεί να ανηφορίσει κανείς στον «Λόφο του Κοινοβουλίου», έναν χαμηλό λοφίσκο μπροστά στο ποτάμι Οτάβα.
Τους ουρανοξύστες της πόλης συνοδεύουν αρμονικά δείγματα ρομαντικών και γοτθικών κτιρίων, όπως το κτίριο του Κοινοβουλίου.
Στη ByWard Market ο επισκέπτης μπορεί να κάνεις τις αγορές του ενώ είναι συγκεντρωμένα τα πιο γνωστά μπαρ, εστιατόρια και καφέ.

Πληροφορίες - Φωτογραφίες

otavamapΟτάβα / Καναδάς

Διαφορά ώρας: 7 ώρες πίσω
Νόμισμα: Δολάριο Καναδά (1 ευρώ ισοδυναμεί με 1,46 δολάρια)
Απόσταση: Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 13 ώρες και 15 λεπτά από την Αθήνα μέσω Λονδίνου και 15 ώρες και 55 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Μονάχου και Τορόντο.
ΟΤΑΒΑ ΚΑΝΑΔΑΣΟΤΑΒΑ ΚΑΝΑΔΑΣΟΤΑΒΑ ΚΑΝΑΔΑΣΟΤΑΒΑ ΚΑΝΑΔΑΣΟΤΑΒΑ ΚΑΝΑΔΑΣΟΤΑΒΑ ΚΑΝΑΔΑΣΟΤΑΒΑ ΚΑΝΑΔΑΣΟΤΑΒΑ ΚΑΝΑΔΑΣ
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου