Τα πετρέλαια… επιστρέφουν στο Πωγώνι | Epirus World

Τα πετρέλαια… επιστρέφουν στο Πωγώνι

Οι έρευνες για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων, θέμα για το οποίο είχε αποφασίσει προ λίγων μηνών το Δημοτικό Συμβούλιο Πωγωνίου, επιστρέφει και πάλι! Αφορμή αποτέλεσαν οι αντιδράσεις που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα από ομάδες πολιτών και φορείς.

Αντιδράσεις που είχαν ως βασική αφετηρία το Ζαγόρι και στη συνέχεια κλιμακώθηκα

Η συζήτηση θα επαναληφθεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο Πωγωνίου μετά από αίτημα που έχει καταθέσει η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης. Η συνεδρίαση ορίστηκε για την Τετάρτη στις έξι και μισή το απόγευμα.

Η Κίνηση Καθαρός Καλαμάς, η οποία είναι μία από αυτές που αντιδρούν στις έρευνες των πετρελαίων εκτιμώντας ότι θα υπάρξουν καταστροφικές συνέπειες για το περιβάλλον, καλεί τους πολίτες να είναι παρόντες στη συνεδρίαση ώστε «να ακουστούν οι αντιρρήσεις μας για έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Ήπειρο».

Ζητά ακόμη να  ανακληθεί η εσπευσμένη απόφαση για αδειοδότηση, να ενημερωθούν όλοι από όλους – όπως έπρεπε να είχε γίνει από 2014 μέχρι σήμερα – να εκφράσουν τη γνώμη τους για το πως βλέπουν αυτή την περίφημη “ανάπτυξη” για την Ήπειρο.
epiruspost.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου