Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης :Κλείνει χρόνο και φέρνει νέες αιτήσεις | Epirus World

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης :Κλείνει χρόνο και φέρνει νέες αιτήσεις

Σε φάση επανυποβολής αιτήσεων βρίσκονται οι πρώτοι από τους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) που εντάχθηκαν στη διαδικασία πριν από ένα έτος. Σε όσους δεν έχει υπάρξει μεταβολή, επί τα βελτίω, στην οικονομική τους κατάσταση, θα λάβουν τη συγκεκριμένη παροχή (ΚΕΑ) για 12 μήνες.

Άρα όσοι υπέβαλλαν αιτήσεις τον Φεβρουάριο του 2017, οι οποίες εγκρίθηκαν και ξεκίνησαν να πληρώνονται τον Μάρτιο της ίδιας χρονιάς, πρέπει φέτος έως τα τέλη Φεβρουαρίου να προβούν σε νέα υποβολή αίτησης
Τα δικαιολογητικά που πρέπει να υπάρχουν για την υποβολή της αίτησης είναι τα εξής:
-Έντυπο συναίνεσης. Το υπογράφουν όλα τα ενήλικα μέλη του νοικοκυριού και θεωρείται από τα ΚΕΠ το γνήσιο της υπογραφής. Υπάρχει και διαδικτυακά.-Ε1 από όλα τα ενήλικα μέλη του νοικοκυριού.
 -Εκκαθαριστικό σημείωμα από όλα τα ενήλικα μέλη του νοικοκυριού.
-Άδεια παραμονής για αλλοδαπούς (φωτοτυπία διαβατηρίου / ταυτότητας).
-Κάρτα ανεργίας, αν ο αιτών δηλώνει άνεργος.
-Έσοδα τελευταίου εξαμήνου. Σε αυτά συγκαταλέγονται οι μισθοί, τα επιδόματα, τυχόν εισοδήματα από αγροτική δραστηριότητα, από επιχειρηματική δραστηριότητα, εργόσημα, συντάξεις κλπ.
-Φωτοτυπία βιβλιαρίου τραπέζης, στο όνομα του αιτούντα.
-Φωτοτυπία ηλεκτρονικού μισθωτηρίου σε περίπτωση ενοικίου.
-Εάν υπάρχει παραχώρηση, φωτοτυπία ηλεκτρονικού μισθωτηρίου παραχώρησης ή ιδιωτικού συμφωνητικού παραχώρησης. Πρέπει να έχει θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής του παραχωρητή και του παραχωρησιούχου και λογαριασμό ΔΕΚΟ (πχ ΔΕΗ) στο όνομα του παραχωρησιούχου.
Για όσους εχουν κανει τροποποίηση το διάστημα επιδότησης παρατείνετε απο τον μήνα τροποποίησης και για 12μηνες, πχ κάποιος που εκανε τροποποίηση τον 12 του 2017 δικαιούται ΚΕΑ εως τον 12 του 2018.
Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι δικαιούχοι ΚΕΑ, αν υπάρξει οποιαδήποτε μεταβολή στα στοιχεία που είχαν δηλωθεί κατά την αρχική υποβολή αίτηση, πρέπει να ενημερώνουν τις αρμόδιες υπηρεσίες των δήμων στους οποίους υπάγονται έως το πρώτο δεκαπενθήμερο του επόμενου μήνα. Οι μεταβολές μπορεί να αφορούν είτε προσωπικά στοιχεία είτε οικογενειακά και οικονομικά. Για παράδειγμα εάν κάποιος ωφελούμενος ΚΕΑ εισέπραξε τον περασμένο Δεκέμβριο οικογενειακό επίδομα και δεν το έχει δηλώσει πρέπει να το πράξει έως τα μέσα Ιανουαρίου. Εάν δεν υπάρξει η σχετική έγκαιρη ενημέρωση τότε η καταβολή του επιδόματος επανεξετάζεται.
Οι ωφελούμενοι του ΚΕΑ πρέπει να γνωρίζουν ότι η παροχή αναστέλλεται στην περίπτωση που υπάρχουν ανήλικα μέλη στο νοικοκυριό τα οποία δεν φοιτούν ή διακόπτουν τη φοίτησή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση.
Επίσης, η επιδότηση αναστέλλεται όταν τα ενήλικα μέλη του νοικοκυριού, έως 45 ετών, δεν έχουν ολοκληρώσει τη φοίτησή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση και δεν εγγράφονται στα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας του δήμου στον οποίο ανήκουν.
Πηγή :dikaiologitika.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου