Γιάννενα: Νέο καταφύγιο αδέσποτων σχεδιάζει ο Δήμος | Epirus World

Γιάννενα: Νέο καταφύγιο αδέσποτων σχεδιάζει ο Δήμος

Σειρά προτάσεων για την αντιμετώπιση του προβλήματος με τα αδέσποτα, καταθέτει ο Δήμος Ιωαννιτών, ύστερα από επεξεργασία τους από διαπαραταξιακή επιτροπή. Οι προτάσεις γίνονται προς το αρμόδιο υπουργείο, καθώς αυτό διαθέτει το.. πεπόνι και το μαχαίρι… Νομοθετεί δηλαδή και χρηματοδοτεί.

Το πρόβλημα, όπως δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο εντεταλμένος σύμβουλος Χαράλαμπος Μπρέχας, παραμένει ιδιαίτερα έντονο για το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, με τις δυνατότητες επανένταξης αδέσποτων σκύλων να έχουν εξαντληθεί.

Ο κ. Μπρέχας τόνισε ότι για την ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος με τα αδέσποτα, θα πρέπει να υπάρξει έλεγχος και καταγραφεί των δεσποζόμενων. Όταν αυτό συμβεί και υπάρχουν στοιχεία για τον ιδιοκτήτη του κάθε ζώου, τότε θα λειτουργεί αποτρεπτικά και θα αποφεύγεται η εγκατάλειψη των ζώων.

Η σημαντικότερη από τις προτάσεις που καταθέτει ο δήμος αφορά στην ίδρυση και την λειτουργία ενός νέου τύπου καταφυγίου αδέσποτων σκύλων.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο κ. Μπρέχας, προτείνεται η περίφραξη έκτασης 15 στρεμμάτων η οποία θα είναι χωρισμένη και διαμορφωμένη για την φιλοξενία των ζώων.

Η παραμονή των ζώων δεν έχει προσωρινό χαρακτήρα και δεν θα ακολουθεί επανένταξη αλλά θα φεύγουν μόνο στην περίπτωση υιοθεσίας.

Εκεί δεν θα υπάρχουν κελιά όπως στο σημερινό καταφύγιο, αλλά σπιτάκια τα οποία θα φιλοξενούν τα σκυλιά.

Φυσικά για το εγχείρημα αυτό απαιτούνται χρήματα, τα οποία θα πρέπει να δώσει το αρμόδιο υπουργείο.

Σημαντικό επίσης, σύμφωνα με τον κ. Μπρέχα, είναι να ιδρυθούν και να στελεχωθούν στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Κτηνιατρικές Υπηρεσίες.
epiruspost.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου