«Κλαμπ δισεκατομμυριούχων με πολιτική ρατσισμού η κυβέρνηση των ΗΠΑ» | Epirus World

«Κλαμπ δισεκατομμυριούχων με πολιτική ρατσισμού η κυβέρνηση των ΗΠΑ»

Στην αντεπίθεση πέρασε η Βόρεια Κορέα, έπειτα τη χθεσινή επίθεση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, κατηγορώντας την αμερικανική κυβέρνηση ότι είναι ένα κλαμπ δισεκατομμυριούχων που τρέφει μια «πολιτική ρατσισμού», και στερεί την ελευθερία του Τύπου και την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των πολιτών της.
Η «Λευκή Βίβλος των παραβιάσεων των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στις ΗΠΑ το 2017» συντάχθηκε από το Ινστιτούτο Διεθνών Σπουδών της DPRK (της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας) και διανεμήθηκε από τη διπλωματική της αποστολή στη Γενεύη.
Στο κείμενο δεν γίνεται αναφορά στη διένεξη μεταξύ Βόρειας Κορέας και ΗΠΑ και των συμμάχων της για το πυρηνικό και πυραυλικό πρόγραμμα της Πιονγκιάνγκ, ούτε στις διεθνείς κυρώσεις που έχουν επιβληθεί ενάντια στη χώρα.
Στην ομιλία του προς τα μέλη του Κογκρέσου για την Κατάσταση της Ένωσης ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος χαρακτήρισε χθες «διεφθαρμένη» την ηγεσία της Βόρειας Κορέας. Ο Τραμπ δήλωσε στους Αμερικανούς ότι η επιδίωξη της Πιονγκιάνγκ να αποκτήσει πυρηνικούς πυραύλους μπορεί «πολύ σύντομα να απειλήσει την πατρίδα μας» και δεσμεύτηκε στη συνέχιση της εκστρατείας για να το αποτρέψει αυτό.
«Φυλετικές διακρίσεις και μισανθρωπία είναι σοβαρές ασθένειες εγγενείς στο κοινωνικό σύστημα των ΗΠΑ και έχουν επιδεινωθεί από τότε που ο Τραμπ ανέλαβε τα προεδρικά του καθήκοντα», υπογραμμίζεται στη βορειοκορεατική Λευκή Βίβλο.
«Η φυλετική βία που ξέσπασε στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια στις 12 Αυγούστου είναι ένα τυπικό παράδειγμα της ακμής της πολιτικής του ρατσισμού της σημερινής κυβέρνησης».
Ο Τραμπ, που ανέλαβε τα καθήκοντά του πριν ένα χρόνο, στελέχωσε το υπουργικό του συμβούλιο με δισεκατομμυριούχους, τονίζεται στο κείμενο, αναφερόμενο στον υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, τον υπουργό Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος, τον υπουργό Οικονομικών Στιβ Μνούτσιν και τον υπουργό Άμυνας Τζέιμς Μάτις.
«Τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία των δημόσιων λειτουργών σε επίπεδο υφυπουργών και άνω στην ιεραρχία της σημερινής κυβέρνησης ανέρχονται σε 14 δισεκατομμύρια δολάρια», σημειώνεται.
Η Λευκή Βίβλος της Πιονγκιάνγκ σημειώνει ότι οι ουσιαστικές ελευθερίες του Τύπου και της έκφρασης δεν υφίστανται στις ΗΠΑ και η καταστολή εναντίον των μέσων ενημέρωσης έχει εντατικοποιηθεί τον περασμένο χρόνο.
Περισσότεροι άνθρωποι έχουν οδηγηθεί στην ανεργία, ενώ περισσότεροι είναι και οι άστεγοι, σύμφωνα το βορειοκορεατικό Ινστιτούτο, προσθέτοντας πως οι ΗΠΑ είναι μία από τις λίγες χώρες που έχουν αποτύχει να δίνουν άδεια μητρότητας και πολλοί άρρωστοι πολίτες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν τα ιατρικά τους έξοδα.
Η Λευκή Βίβλος εκδόθηκε βδομάδες πριν την ετήσια σύγκληση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των ΗΕ στην Γενεύη.
«Οι ΗΠΑ ως 'θεματοφύλακας της δημοκρατίας' και 'πρωταθλήτρια σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων' προκαλούν θόρυβο στα ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά δεν μπορούν ποτέ να καμουφλάρουν την πραγματική τους ταυτότητα ως ένας κατάφωρος παραβάτης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», καταλήγει το κείμενο.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου