ΚΕΠΑ της ταλαιπωρίας… Περιπέτεια με τις ακτινογραφίες | Epirus World

ΚΕΠΑ της ταλαιπωρίας… Περιπέτεια με τις ακτινογραφίες

Φαίνεται ότι ο δρόμος για τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού κράτους είναι μακρύς και σίγουρα δεν περνάει μέσα από τα μνημόνια. Αυτό που συμβαίνει εδώ και μήνες με τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας σίγουρα δύσκολα θα βρει προηγούμενο! Τα ΚΕΠΑ έχουν συσταθεί  Στα ΚΕΠΑ απευθύνονται άνθρωποι με αναπηρίες, άνθρωποι δηλαδή που έχουν ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη από εξυπηρέτηση και διευκόλυνση.

Στα Γιάννινα όμως κάθε άλλο συμβαίνει. Άνθρωποι υποβάλλονται σε ακτινογραφίες, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Οι ακτινογραφίες αυτές τους χορηγούνται εδώ και καιρό σε cd και όχι με τον παλιό τρόπο.

Έτσι φτάνουν ενώπιον της επιτροπής του ΚΕΠΑ για να λάβουν την απάντηση ότι δεν μπορούν να δεχθούν τις ακτινογραφίες στο cd παρά μόνο τυπωμένες. Γιατί; Επειδή δεν διαθέτουν μηχάνημα για να τις δουν!!!

Ο ανάπηρος λοιπόν είναι υποχρεωμένος να απευθυνθεί σε ιδιώτη, να τυπώσει τις ακτινογραφίες και να επανέλθει.

Όπως ανέφεραν στο Epiruspost, άνθρωποι που βρέθηκαν αντιμέτωποι με την συγκεκριμένη διαδικασία, όσο κι αν ταλαιπωρήθηκαν δεν κατάφεραν να βρουν σε ιδιώτη, μηχάνημα που θα εμφανίζει σε φιλμ τις ακτινογραφίες.

«Ουσιαστικά ταλαιπωρούμαστε χωρίς λόγο», σημειώνουν με νόημα…

Ούτε το αυτονόητο λοιπόν. Φυσικά σ’ αυτή την Ελλάδα, μοιάζει ουτοπία να μιλήσει κανείς για την ανάγκη διασύνδεσης όλων των δημόσιων υπηρεσιών υγείας και η μεταξύ τους συνεννόηση…
epiruspost.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου