Τσίπρας- Ράμα… Τα μιλήσανε, τα συμφωνήσανε.. | Epirus World

Τσίπρας- Ράμα… Τα μιλήσανε, τα συμφωνήσανε..

Ένα νέο κεφάλαιο στις ελληνοαλβανικές σχέσεις ανοίγει μετά από μία τριετία όξυνσης και σοβαρών προβλημάτων. Το καλό κλίμα των συναντήσεων Κοτζιά- Μπουσάτι, που κατέληξε στην έναρξη των εκταφών των Ελλήνων πεσόντων του ’40, επιβεβαιώθηκε στην συνάντηση Αλέξη Τσίπρα και Έντι Ράμα που πραγματοποιήθηκε στο Νταβός. Ελλάδα και Αλβανία δείχνουν έτοιμες να προχωρήσουν σε στρατηγική συμφωνία το αμέσως επόμενο διάστημα.

Παρά τους χαμηλούς τόνους που έχει κρατήσει η ελληνική πλευρά, ήδη τα Αλβανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι την άνοιξη ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί τα Τίρανα καθώς αποδέχθηκε την πρόσκληση του Ράμα και κει θα οριστικοποιηθεί και θα υπογραφεί η συμφωνία.

Η ελληνική πλευρά μιλά για συμφωνία που θα επιλύει κρίσιμες διαφορές και θα ανοίγει το δρόμο για προώθηση των ενταξιακών διαπραγματεύσεις.

Συζητήθηκαν σημεία που απομένουν για την υπογραφή συμφωνίας ενώ οι δύο πρωθυπουργοί συνομίλησαν και για τα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας.

Βίντεο από τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα στο Νταβός ανάρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα στο Facebook, ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα.

 «Με τον πρωθυπουρό, Αλέξη Τσίπρα, για την μέχρι τώρα πρόοδο μέσω του διμερούς διαλόγου στη δρομολόγηση των θεμάτων που κληρονομήσαμε από το παρελθόν, με στόχο την έναρξη νέου κεφαλαίου στρατηγικής συνεργασίας για το μέλλον», έγραψε ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα.

«Κοινός στόχος – η ολοκλήρωση του διαλόγου και η υπογραφή την άνοιξη του Ντοκουμέντου Στρατηγικής Συνεργασίας στα Τίρανα», σημείωσε ακόμη στο μήνυμά του ο Έντι Ράμα.

Διπλωματικές πηγές αποδίδουν την στροφή που κάνει η Αλβανία το τελευταίο διάστημα στην ανάγκη υποστήριξης που έχει από την Ελλάδα ώστε να προχωρήσει η ενταξιακή διαδικασία.
epiruspost.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου