Σε πανελλαδική κινητοποίηση σήμερα οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία | Epirus World

Σε πανελλαδική κινητοποίηση σήμερα οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία

Στους δρόμους βγαίνουν σήμερα οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, με την ομοσπονδία τους να διαμαρτύρεται για την περικοπή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας και τη μη ένταξη των εργαζομένων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
Όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας περικόπτεται και παραπέμπεται σε επιτροπή, η οποία θα το αντικαταστήσει με υποτυπώδη μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας. Παράλληλα, δεν προχωρεί η «αυτονόητη», όπως τη χαρακτηρίζει, ένταξη των εργαζομένων στα νοσοκομεία στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. «Ενταχθήκαμε στον ΕΦΚΑ, κληρονομήσαμε τις δυσμενείς υποχρεώσεις, όχι όμως τις ενιαίες παροχές» τονίζει στην ανακοίνωσή της.
«Πανηγυρίζει η Κυβέρνηση, ωραιοποιώντας την κατάσταση των Δημόσιων Νοσοκομείων. Εθελοτυφλούν. Δεν βλέπουν την κατάρρευση εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης.
Με την έκδοση των Αποφάσεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου (συγγνωστή πλάνη) θα έχουμε τα ίδια προβλήματα με την μη καταβολή της μισθοδοσίας του προσωπικού με ελαστικές μορφές απασχόλησης.
Τα Νοσοκομεία στέρεψαν από κονδύλια και προσωπικό» καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.
Για τον λόγο αυτό προχωρεί σήμερα σε 24ωρη απεργία στην περιφέρεια και 4ωρη στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί, στην Αττική. Στις 11:30 προγραμματίζεται πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου