Χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου... Μέτσοβο.. Λευκή μαγεία! | Epirus World

Χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου... Μέτσοβο.. Λευκή μαγεία!

Το τελευταίο κύμα κακοκαιρίας δεν άγγιξε μέχρι στιγμής το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, όπως και το μεγαλύτερο μέρος της Ηπείρου. Όμως σε όλη την ορεινή ζώνη, από το Δίστρατο και την Βασιλίτσα μέχρι την Μηλιά, το Μέτσοβο και χωριά των Τζουμέρκων, σημειώθηκαν αρκετές χιονοπτώσεις, χωρίς να έχουν προκληθεί ιδιαίτερα προβλήματα.

Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου βρέθηκε σε εγρήγορση με δεκάδες μηχανήματα να καθαρίζουν το εθνικό και το επαρχιακό οδικό δίκτυο.
Η κίνηση διεξάγεται κανονικά και χωρίς προβλήματα, καλό όμως είναι οι οδηγοί που κινούνται στα ορεινά να έχουν εφοδιαστεί με αντιολισθητικές αλυσίδες.
Την γνώριμη χειμωνιάτικη εικόνα πήρε το Μέτσοβο, με το χιόνι να ξεπερνά τα είκοσι εκατοστά. Χαράς ευαγγέλια για τους επισκέπτες της περιοχής, οι οποίοι δεν είναι και λίγοι καθώς απολαμβάνουν το μοναδικό λευκό τοπίο της περιοχής.
Τα αποχιονιστικά είναι συνεχώς σε κίνηση ακόμη και στο κέντρο της ορεινής κωμόπολης, επί ποδός δε και η αστυνομία, προκειμένου να αποφευχθούν κυκλοφοριακά προβλήματα.
Άφθονο το χιόνι στον Προφήτη Ηλία και το χιονοδρομικό κέντρο όπως και στο χιονοδρομικό του Ανηλίου.. Συνθήκες ιδανικές για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ..
epiruspost.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου