Ελληνικό: Δημοπρατήθηκε η αναβάθμιση του γηπέδου | Epirus World

Ελληνικό: Δημοπρατήθηκε η αναβάθμιση του γηπέδου

Ένα αποφασιστικό βήμα για την ανακατασκευή του γηπέδου και τη δημιουργία ενός σύγχρονου αθλητικού κέντρου στο Ελληνικό, κάνει ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων, που πριν λίγες ημέρες προχώρησε στη δημοπράτηση της κατασκευής του έργου «Αναβάθμιση χώρου αθλητικών εγκαταστάσεων Τ.Κ. Ελληνικού».

Το έργο, με προϋπολογισμό 258.000 ευρώ με Φ.Π.Α., χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και μέσα στον Φεβρουάριο θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για την επιλογή αναδόχου, ώστε στη συνέχεια να υπογραφεί η σύμβαση και να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι υπηρεσίες του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων ολοκλήρωσαν μέσα σε πολύ σύντομο διάστημα τις απαραίτητες διαδικασίες για τη δημοπράτηση, καθώς μόλις πριν ένα μήνα περίπου είχε υπογραφεί η υπογραφή της προγραμματική σύμβαση από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη και τον Δήμαρχο Βορείων Τζουμέρκων Γιάννη Σεντελέ.

Η προσπάθεια για την ανακατασκευή του γηπέδου και τη δημιουργία ενός σύγχρονου αθλητικού κέντρου ξεκίνησε στα τέλη του 2016, με την εκπόνηση της σχετικής μελέτης από τις υπηρεσίες του Δήμου. Η μελέτη, στη συνέχεια, κατατέθηκε στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και μετά τις συνεχείς επαφές του Δημάρχου με την ηγεσία και τους υπηρεσιακούς παράγοντες, εγκρίθηκε η ένταξη του έργου στο πρόγραμμα του 2017.

Το έργο της ανακατασκευής του γηπέδου του Ελληνικού περιλαμβάνει την πλήρη ανακατασκευή του αγωνιστικού χώρου και την τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα, την αποξήλωση και την κατασκευή νέας περίφραξης, καθώς και την αναβάθμιση των χώρων των αποδυτηρίων.

«Σύντομα ο Δήμος μας θα αποκτήσει έναν σύγχρονο αθλητικό χώρο, που θα καλύψει τόσο τις ανάγκες του ΠΑΣ Αναγέννηση Ελληνικού, που σήμερα προπονείται και δίνει τους αγώνες του μακριά από τη φυσική του έδρα, όσο και των νέων μιας από τις μεγαλύτερες τοπικές κοινότητες του Δήμου. Είμαστε σίγουροι πως με την ολοκλήρωση των εργασιών, το νέο γήπεδο θα αποτελέσει έναν πυρήνα άθλησης και θα δώσει ζωή στο Ελληνικό», ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές, διαβεβαιώνοντας πως στόχος είναι να ακολουθήσουν και άλλες παρεμβάσεις σε χώρους άθλησης του Δήμου.

Παράλληλα, σε διαδικασία δημοπράτησης μπήκε ένα ακόμη έργο στην Τ.Κ. Ελληνικού, προϋπολογισμού 325.000 ευρώ, που αφορά την κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης, την επένδυση με λιθοδομή διαβρωμένων τοιχίων και λοιπές υποδομές για τη διευθέτηση ομβρίων υδάτων.

«Στόχος μας είναι να αναβαθμιστεί σε κάθε επίπεδο η Τ.Κ. Ελληνικού και τα έργα αυτά αποτελούν κατά την άποψη της δημοτικής αρχής ένα αντιστάθμισμα στην όχληση που προκαλείται από τη λειτουργία του ΧΥΤΑ», σημείωσε ο κ. Σεντελές.
epiruspost.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου