Τρίτη και… φαρμακερή | Epirus World

Τρίτη και… φαρμακερή

Μετά από «επτά μήνες διακοπών» στην Κίνα, ο Κάρλος Τέβες επέστρεψε... σπίτι. Τα συγκεκριμένα λόγια του δεν άρεσαν καθόλου στους προηγούμενους εργοδότες του, κάτι που όμως διόλου απασχολεί τον «Καρλίτο». Για εκείνον μόνο ένα πράγμα είχε σημασία, η επιστροφή στην αγαπημένη του Μπόκα Τζούνιορς. Στο παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου κόντρα στην Κολόν Σάντα Φε, ο Τέβες έκανε για 3η φορά ντεμπούτο με την Μπόκα, μπαίνοντας επίσημα στη λίστα των ανθρώπων του ποδοσφαίρου, που επέστρεψαν, όχι μία, αλλά δύο φορές στην ίδια ομάδα.
Χακάν Σουκούρ (Γαλατασαράι)
Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Τουρκίας αποτελεί σύμβολο για την Γαλατασαράι, στην οποία πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του, σε τρεις διαφορετικές περιόδους. Η πρώτη ήταν από το 1992 έως το 1995. Οι εμφανίσεις του είχαν προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών ομάδων, με την ιταλική Τορίνο να τον κάνει δικό της εκείνο το καλοκαίρι. Ο Σουκούρ δεν μπόρεσε εκείνη την περίοδο να προσαρμοστεί στη Serie A και μετά από έξι μήνες επέστρεψε στην Γαλατασαράι. Στην πατρίδα του βρήκε ξανά τον εαυτό του, ανέβασε εκ νέου τις μετοχές του και το 2000 έκανε μια δεύτερη απόπειρα στο ιταλικό πρωτάθλημα. Υπέγραψε στην Ίντερ, όμως η παρουσία των Ρονάλντο και Βιέρι δεν άφηναν και πολλά περιθώρια στον Τούρκο επιθετικό. Ακολούθησαν Πάρμα και Μπλάκμπερν, πριν επιστρέψει το 2003 στην Γαλατά, στην οποία έμεινε μέχρι να κρεμάσει τα παπούτσια του.
Κλαούντιο Πιζάρο (Βέρντερ Βρέμης)
Αν και Περουβιανός, η καριέρα του έχει ταυτιστεί με το γερμανικό ποδόσφαιρο. Η πρώτη του απόπειρα στην Ευρώπη έγινε το 1999 με την Βέρντερ Βρέμης. Μετά από δύο χρόνια έφυγε για την Μπάγερν και αργότερα πήγε στην Τσέλσι. Οι «μπλε» τον έδωσαν δανεικό στην Βέρντερ το 2008, όμως οι εμφανίσεις του οδήγησαν τους «πράσινους» στην απόκτησή του ένα χρόνο μετά. Το 2012 έκανε εκ νέου το δρομολόγιο Βρέμη-Μόναχο, επιστρέφοντας στην Μπάγερν. Μετά από μία τριετία στην Αλιάνζ Αρίνα, ο Πιζάρο γύρισε ξανά στην αγαπημένη του Βέρντερ, φορώντας τη φανέλα της για 3η φορά στην καριέρα του. Μέχρι και σήμερα (παίκτης της Κολωνίας πλέον), ο Περουβιανός άσος είναι ο κορυφαίος ξένος σκόρερ στην ιστορία της Μπουντεσλίγκα και συνολικά 5ος όλων των εποχών.
Ντικ Άντβοκατ (Ολλανδία)
Ένας από τους μεγαλύτερους γυρολόγους των πάγκων παγκοσμίως. Ο Ολλανδός τεχνικός έχει βρεθεί στο τιμόνι πολλών συλλόγων του εξωτερικού (Ρέιντζερς, Γκλάντμπαχ, Ζενίτ, Σάντερλαντ, Φενερμπαχτσέ) αλλά και εθνικών ομάδων (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Νότιος Κορέα, Βέλγιο, Ρωσία, Σερβία). Φυσικά, έχει γράψει πολλά «χιλιόμετρα» και στη χώρα του, αφού έχει εργαστεί από δύο φορές σε Αϊντχόφεν και Άλκμααρ, ενώ τώρα είναι προπονητής της Σπάρτα Ρότερνταμ. Τη μεγαλύτερη ιστορία, όμως, την έχει γράψει στον πάγκο της εθνικής Ολλανδίας, την οποία έχει κοουτσάρει τρεις φορές. Πρώτη φορά από το 1992 έως το 1994, δεύτερη από το 2002 έως το 2004 και τρίτη το 2017. Οι θητείες του μπορεί να ήταν σύντομες, όμως είναι ο προπονητής με τις περισσότερες νίκες (37) στην ιστορία των «οράνιε».
Άνχελ Ιορντανέσκου (Ρουμανία)
Ένας από τους μεγαλύτερους «θρύλους» του ρουμάνικου ποδοσφαίρου, που έχει έρθει και στη χώρα μας δύο φορές. Την πρώτη, το 1982, ως ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ και τη δεύτερη, το 1998, ως ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής μας ομάδας. Εκτός από την αγαπημένη του Στεάουα Βουκουρεστίου, στην οποία έγραψε ιστορία ως παίκτης και έχει βρεθεί στο τιμόνι της σε δύο διαφορετικές χρονικές περιόδους, ο Ιορντανέσκου έχει αναλάβει τρεις φορές την τεχνική ηγεσία της εθνικής Ρουμανίας. Την πρώτη το διάστημα 1993-1998 (στη συνέχεια ήρθε στην εθνική Ελλάδος), τη δεύτερη από το 2002 έως το 2004 και την τρίτη από το 2014 έως το 2016. Μάλιστα, η τρίτη του θητεία ήταν και η τελευταία του σε πάγκους, γενικά.
Μάουρο Ζάρατε (Βελέζ Σάρσφιλντ)
Στο ξεκίνημά του θεωρήθηκε ως ένα από τα μεγάλα ταλέντα του ποδοσφαίρου της Αργεντινής, που όμως δεν έγινε ποτέ – όπως και πολλοί άλλοι – «νέος Μέσι». Ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Βελέζ Σάρσφιλντ και στη συνέχεια αγωνίστηκε στην πρώτη ομάδα. Το όνομά του άρχισε να περνάει τα σύνορα της χώρας, όμως εκείνος το 2007 επέλεξε τα πετροδόλαρα της Αλ-Σαντ, παρά κάποια ευρωπαϊκή ομάδα. Κάτι που έγινε στη συνέχεια, με Μπέρμιγχαμ, Λάτσιο και Ίντερ να ακολουθούν. Το 2013 επέστρεψε για μία χρονιά στην αγαπημένη του Βελέζ, για να πάρει ξανά το δρόμο της επιστροφής για την Ευρώπη. Η συνέχεια περιελάμβανε Γουέστ Χαμ, ΚΠΡ, Φιορεντίνα και Γουότφορντ, με την τελευταία να τον δίνει δανεικό πριν από λίγες ημέρες στην Βελέζ Σάρσφιλντ, στην οποία ο Ζάρατε αγωνίζεται πλέον για 3η φορά στην καριέρα του.
Πηγή: gazzetta.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου