Ανακοίνωση της Επιτροπής Διαιτησίας ΕΠΣ Πρέβεζας -Λευκάδας | Epirus World

Ανακοίνωση της Επιτροπής Διαιτησίας ΕΠΣ Πρέβεζας -Λευκάδας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΕΠΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ-ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Με αφορμή αντιαθλητικές ενέργειες από «γνωστούς-αγνώστους» και ανακοινώσεις – διαμαρτυρίες από ομάδες-παράγοντες εναντίον των διαιτητών της Ένωσής μας που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα, θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

– Καταδικάζουμε κάθε σωματική και λεκτική  βία εναντίων των διαιτητών μας, από όπου κι αν αυτή προέρχεται. Τους έχουμε  πλήρη εμπιστοσύνη και έχουν την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξή μας απέναντι σε τέτοια φαινόμενα.Άσχημα συμβάντα και απρεπείς συμπεριφορές  δεν αρμόζουν στους αγωνιστικούς χώρους και δεν έχουν καμία θέση στον αθλητισμό.

-Κύριο μέλημα της Επιτροπής Διαιτησίας, σε συνεργασία με την ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας ως υπεύθυνη διοργανώτρια αρχή, είναι να φροντίζουμε για την ομαλή διεξαγωγή  όλων των αθλητικών αναμετρήσεων,όλων των πρωταθλημάτων. Φυσικά υπήρξαν και θα υπάρξουν παιχνίδια με ένταση, παιχνίδια που κρίθηκαν είτε στη λεπτομέρεια είτε ακόμα και από κάποια λάθη των διαιτητών ή των βοηθών.Όπου υπάρχει ποδόσφαιρο υπάρχει και λάθος, απλά ο διαιτητής δεν μπορεί να μετατοπίσει το δικό του λάθος σε κανένα… Συνήθως, μετά από κάποιο άτυχο αποτέλεσμα για μια ομάδα «φταίνε πάντα οι διαιτητές». Δεν φταίει ούτε η κακή απόδοση της ομάδας, ούτε η κακή φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών, ούτε οι λάθος επιλογές των προπονητών, ούτε οι άθλιοι αγωνιστικοί χώροι, ούτε η συμπεριφορά ποδοσφαιριστών, παραγόντων, προπονητών και φιλάθλων που συμπεριφέρονται στη διαιτητική τριάδα προσβλητικά, βρίζοντάς τους και απειλώντας τους. Μάλιστα κάποιοι «κύριοι» δεν ικανοποιούνται με τον «γηπεδικόψευτοτσαμπουκά τους» αλλά φροντίζουν να απειλούν τους διαιτητές μας και εκτός γηπέδου στην προσωπική τους ζωή, ακόμη και στο χώρο εργασίας τους.Θα πρέπει όλοι να κατανοήσουν ότι και οι διαιτητές είναι άνθρωποι, έχουν και αυτοί οικογένεια, παιδιά, μάνα, πατέρα, προσωπικότητα και δεν μπορεί ο «καθένας» με το παραμικρό σφύριγμα κατά της ομάδας τουνα τους προσβάλλει, να τους υποτιμά και να τους εξευτελίζει με αποτέλεσμα κάποιες φορές , κακώς, να τους «εξαναγκάζουν»  να αντιμιλούν. Τέτοιες συμπεριφορές δεν αρμόζουν στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο που υπηρετούμε από κανέναν και οι παραβάτες θα πρέπει να αντιμετωπίζονται και να τιμωρούνται από τα αρμόδια όργανα. Απαιτούμε το σεβασμό που επιβάλλεται να έχει ένας αξιωματούχος αγώνα.

– Φροντίζουμε με τη δημιουργία σχολών διαιτησίας για την ανανέωση του έμψυχου δυναμικού και προσπαθούμε με τις συνεχείς εβδομαδιάτικες επιμορφώσεις και ανατροφοδότησης της γνώσης στους διαιτητές μας, να τους κάνουμε καλύτερους. Για εμάς «ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο». Άραγε πόσοι από τους διάφορους «ειδήμονες» των γηπέδων έχουν μελετήσει τους κανονισμούς του ποδοσφαίρου; Δυστυχώς η άγνοια τους στους κανονισμούς δημιουργεί αμφισβήτηση και οδηγεί σε τριβές και εντάσεις με τελικό αποδέκτη συνήθως τον διαιτητή. Σε όσες ανοιχτές διαλέξεις σε θέματα κανονισμών  έχουμε πραγματοποιήσει τις τελευταίες ποδοσφαιρικές περιόδους, η συμμετοχή παραγόντων, παικτών, προπονητών και φιλάθλων ήταν ελάχιστη.

-Κλείνοντας,  να τονίσουμε ότι όλη η αθλητική οικογένεια, ΕΠΣ, Ομάδες, Παράγοντες, Ποδοσφαιριστές , Διαιτητές θα πρέπει να συσπειρωθούμε και να αποβάλουμε από τον χώρο μας τα «κακώς κείμενα», να προάγουμε το «ευ αγωνίζεσθε»  και σκοπός μας να είναι η αναβάθμιση του Τοπικού Ποδοσφαίρου.

για την Επιτροπή Διαιτησίας

ΦΙΤΣΑΣ ΗΛΙΑΣ
ΣΑΡΑΦΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

mypreveza.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου