Πλατεία Πάργης, Αίγλη, Γηροκομείο και Βρυσούλα αλλάζουν όψη... Διαγωνισμός για την ανάπλαση | Epirus World

Πλατεία Πάργης, Αίγλη, Γηροκομείο και Βρυσούλα αλλάζουν όψη... Διαγωνισμός για την ανάπλαση

Στην ανάπλαση τεσσάρων πλατειών προχωρά ο Δήμος Ιωαννιτών. Μάλιστα ο διαγωνισμός για τα έργα είναι στον αέρα και οι προσφορές από τους ενδιαφερόμενους θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι το τέλος του μήνα.

Το έργο έχει συνολικό προυπολογισμό 500 χιλιάδων ευρώ αλλά και ένα αρκετά μεγάλο χρονικό περιθώριο για την αποπεράτωσή του, καθώς αυτό ορίζεται στις 425 ημέρες από την στιγμή υπογραφής της σύμβασης.

Τα έργα ανάπλασης θα γίνουν στην Πλατεία Πάργης, στην Αίγλη, το παρκάκι δηλαδή που βρίσκεται απέναντι από το Δικαστικό Μέγαρο, στο Γηροκομείο και στην πλατεία Βρυσούλας.

Σύμφωνα με την μελέτη, στην Πλατεία Πάργης θα γίνει διαπλάτυνση του πεζοδρόμου και καθαίρεση όλων των μικροκατασκευών που βρίσκονται πάνω σε αυτόν, αντικατάσταση των υφιστάμενων πλακών και των πλακοστρώσεων της πλατείας, επισκευές, τοποθέτηση νέων φωτιστικών και διαμόρφωση χώρου πρασίνου. 
Οι παρεμβάσεις θα περιλαμβάνουν την δημιουργία παρτεριών με χαμηλό πράσινο, την δημιουργία μικρού κήπου και επιλεκτικές δεντροφυτεύσεις.

Στο Πάρκο της Αίγλης, θα γίνει διαπλάτυνση όλων των πεζοδρομίων περιμετρικά, επισκευή όλων των επιφανειών που έχουν διαβρωθεί από τις καιρικές συνθήκες, επισκευή των πλακόστρωτων, τοποθέτηση νέων φωτιστικών και διαμόρφωση χώρου πρασίνου.

Στην Πλατεία Γηροκομείου, θα επισκευαστούν όλες οι υφιστάμενες τοιχοποιίες, θα γίνουν παρεμβάσεις στο πλακόστρωτο, θα επισκευαστούν τα καθιστικά, θα διαμορφωθεί χώρος για αθλοπαιδιές, θα τοποθετηθούν νέα φωτιστικά και διαμορφωθεί χώρος πρασίνου.

Στην Πλατεία Βρυσούλας, θα γίνουν όλες οι επισκευές σε υφιστάμενες δομές, θα ανακατασκευαστούν τα πλακόστρωτα, θα επισκευαστούν τα καθιστικά και θα διαμορφωθεί χώρος πρασίνου.
epiruspost.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου