Βάζει λουκέτο η Πειραιώς και στο Κομπότι! | Epirus World

Βάζει λουκέτο η Πειραιώς και στο Κομπότι!

Την οργισμένη αντίδραση του Δήμου Νικολάου Σκουφά προκαλεί η απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς να κλείσει το υποκατάστημα στο Κομπότι. Πρόκειται για απόφαση ανάλογη με αυτή που είχε αναστατώσει λίγες ημέρες πριν το ακριτικό Δελβινάκι. Φαίνεται δε ότι τα λουκέτα δεν θα σταματήσουν εκεί αλλά θα επεκταθούν και σε άλλα μικρά καταστήματα που κάλυπταν τοπικές ανάγκες.

Ο Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά Στάθης Γιαννούλης απέστειλε επιστολή προς την Διοίκηση της Τράπεζας, την οποία κοινοποιεί στους βουλευτές του Νομού και τον Περιφερειάρχη, στην οποία αναλύει τους λόγους για τους οποίους δεν θα πρέπει να κλείσει το συγκεκριμένο υποκατάστημα.

Μάλιστα τονίζει πως αν η τράπεζα δεν αναθεωρήσει την απόφασή της τότε  «θα σταθμίσουμε και εμείς ως Δήμος και ως τοπική κοινωνία τις σχέσεις μας με την τράπεζά σας και θα αποσύρουμε τις καταθέσεις μας».

Όπως αναλύει ο Δήμαρχος, το συγκεκριμένο κατάστημα εξυπηρετεί σε μεγάλο βαθμό την έντονη αγροτική δραστηριότητα της ευρύτερης περιοχής καλύπτοντας δυναμικές καλλιέργειες όπως Πορτοκάλια, Μανταρίνια, Ακτινίδια, Ελιές, Κηπευτικά κλπ, την κτηνοτροφία κυρίως των χωριών του Βάλτου, αλλά και τις επιχειρηματικές δραστηριότητες που αφορούν κυρίως την μεταποίηση των τοπικών προϊόντων   και των τουριστικών καταλυμάτων της ευρύτερης περιοχής.

Άρα γίνεται κατανοητό ότι μπορεί να γίνει αρωγός της αγροτικής-τουριστικής ανάπτυξης στα πλαίσια της ύπαρξης δομών και υποδομών που θα εξυπηρετούν τους κατοίκους, θα ενισχύουν την συγκράτηση του πληθυσμού και θα τονώνουν την τοπική οικονομία.

Από το κατάστημα της Τράπεζας στο  Κομπότι   εξυπηρετούνται χιλιάδες κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής και κυρίως τα χωριά της Β.Δ. Αιτωλοακαρνανίας, χωριά του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη κατευθύνονται στο κατάστημα της Τράπεζάς σας στο Κομπότι, ενώ, καθώς ολοκληρώνεται ο επαρχιακός δρόμος Κομπότι -Δημαριό, θα προστεθούν και άλλα.

Σε γενικές γραμμές το κατάστημα Κομποτίου εξυπηρετεί πάνω από 20.000 πολίτες, ενώ την περίοδο του καλοκαιριού λόγω και του εποχικού πληθυσμού ,υπερβαίνει τους 25.000 κατοίκους.

Ο Δήμαρχος επισημαίνει ότι όλες οι καταθέσεις και οι οικονομικές συναλλαγές του Δήμου γίνονται μέσω της Τράπεζας Πειραιώς και καθιστά σαφές ότι εάν κλείσει το κατάστημα στο Κομπότι τότε και ο δήμος θα αποσύρει τις καταθέσεις του.
epiruspost.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου