Αυτές είναι οι οικιακές συσκευές που βγάζουν προβλήματα | Epirus World

Αυτές είναι οι οικιακές συσκευές που βγάζουν προβλήματα

Όλοι οι νοικοκύρηδες ξέρουν καλά πόσο εύκολα και ξαφνικά σταματούν να δουλεύουν τα πράγματα του σπιτιού μας, πράγματα ακριβά που οι επισκευές τους μόνο απλές και φτηνές δεν είναι.
Μόνο που όπως φαίνεται, κάποιες συσκευές μας είναι προορισμένες να ζουν περισσότερο από άλλες, σύμφωνα τουλάχιστον με τη μεγάλη έρευνα που έκανε το περιοδικό αγοράς «Which?».
Οι ειδικοί του αξιολόγησαν λοιπόν τις οικιακές μας συσκευές με βάση την αξιοπιστία τους αλλά και την έφεσή τους να ζουν περισσότερο, ρωτώντας περισσότερους από 9.000 συνδρομητές του περιοδικού. Και τα αποτελέσματα είναι χαρακτηριστικά του κόσμου που ζούμε.
Οι ηλεκτρικές κουζίνες είναι λοιπόν, σύμφωνα πάντα με τη μελέτη, η λιγότερο αξιόπιστη οικιακή συσκευή μας, με περισσότερες από 4 στις 10 να παρουσιάζουν κάποιο πρόβλημα μέσα στη δεκαετία. Στον αντίποδα, ως η πιο αξιόπιστη συσκευή δηλαδή, είναι οι αυτόνομες εστίες (μάτια), με μόλις 1 στις 10 να χαλάει στην πρώτη δεκαετία της ζωής της.
shutterstock406938001
Οι ηλεκτρικές κουζίνες τείνουν μάλιστα να χαλούν μέσα στα δύο πρώτα χρόνια από την αγορά τους, ένα διάστημα που λογίζεται απαράδεκτο αναφορικά με το υψηλό τους κόστος. Αντίστοιχα καμώματα κάνουν και οι ψυγειοκαταψύκτες, η δεύτερη λιγότερο αξιόπιστη συσκευή, με το 1/5 τους να εμφανίζει κάποια δυσλειτουργία στα πρώτα δύο χρόνια.
Στη λίστα τους λοιπόν οι πλέον αξιόπιστες συσκευές κατατάσσονται ως εξής (από την πλέον αξιόπιστη στη λιγότερο): αυτόνομες εστίες, καθαριστές ατμού, πλυντήρια, στεγνωτήρια, σκούπες χειρός με ατμό, πλυντήρια πιάτων, καταψύκτες, πλυντήρια-στεγνωτήρια, ψυγεία, εντοιχισμένοι φούρνοι, ψυγειοκαταψύκτες και ηλεκτρικές κουζίνες.
shutterstock524723764
Γι’ αυτό μας προτείνουν αν αγοράσουμε κάτι από τα χαμηλότερα επίπεδα της κατάταξης να επιλέξουμε προϊόν με δύο χρόνια εγγύηση. Και μας λένε μάλιστα πως οι μεγάλες μάρκες δεν εγγυόνται κατά κανέναν τρόπο πιο αξιόπιστη συσκευή, καθώς η έρευνά τους στα ψυγεία έδειξε αυτό ακριβώς.
shutterstock522663619
Αν και τα καλύτερα προϊόντα ανά κατηγορία είχαν όλα τους αρκούντως τσιμπημένες τιμές…
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου