Το συμπόσιο γλυπτικής επιστρέφει… | Epirus World

Το συμπόσιο γλυπτικής επιστρέφει…

Τα γλυπτά που κοσμούν την παραλίμνιο έμειναν στην πόλη μετά από ένα πανελλήνιο συμπόσιο γλυπτικής, στα μέσα της δεκαετίας του ενενήντα.

Φέτος το συμπόσιο επιστρέφει. Η απόφαση για την φιλοξενία ενός σημαντικού εικαστικού γεγονότος, ελήφθη στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το συμπόσιο θα φιλοξενηθεί τον Σεπτέμβριο. Όπως αναφέρθηκε στην συνεδρίαση, μέσα από το έργο των προσκεκλημένων καλλιτεχνών, θα αποτυπώσει τις σύγχρονες εκφραστικές τάσεις και τις εξελίξεις στη γλυπτική και θα κοσμήσει τον επιλεγμένο αστικό δημόσιο χώρο με δημιουργίες υψηλής αισθητικής αξίας.

Για το λόγο αυτό θα συγκροτηθεί καλλιτεχνική επιτροπή για την επεξεργασία των προδιαγραφών και την αξιολόγηση όλων των καλλιτεχνικών παραμέτρων της διοργάνωσης, στην οποία θα συμμετέχουν αναγνωρισμένοι εικαστικοί καλλιτέχνες του τόπου μας και της σχολής καλών τεχνών του πανεπιστημίου.

Επίσης θα συγκροτηθεί οργανωτική επιτροπή, η οποία θα αναλάβει την ευθύνη για τη συνολική οργάνωση και ολοκλήρωση του συμποσίου.
epiruspost.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου