Το BBC χτίζει τον μύθο του | Epirus World

Το BBC χτίζει τον μύθο του

Το ημερολόγιο έδειχνε 23 Απριλίου του 2017 όταν για τελευταία φορά οι τρεις υπερπαίκτες πατούσαν μαζί το χορτάρι. Μπορεί τότε να είχε έρθει ήττα από την Μπαρτσελόνα στο Santiago Bernabeu (2-3), όμως η δική τους προσφορά, σε αυτό που μετρά περισσότερο στο ποδόσφαιρο, τα γκολ, έκανε την Ρεάλ Μαδρίτης να μην έχει καμία σχέση με την ομάδα που βλέπουμε τους τελευταίους μήνες. Από τότε μέχρι το πρόσφατο ΣΚ, πέρασαν 279 μέρες και οι Κριστιάνο Ρονάλντο, Γκάρεθ Μπέιλ, Καρίμ Μπενζεμά, ξεκίνησαν μαζί στον εκτός έδρας αγώνα με την Βαλένθια. Στο Mestalla, ο CR7 νίκησε δύο φορές από τα 11 βήματα τον Νορμπέρτο Νέτο και τα δύο γκολ του έφτασαν τη συνολική σοδειά της τριπλέτας στα 400.
Αν και ξεκίνησε τη σεζόν γεμίζοντας τους aficionados προσδοκίες για ακόμα μεγαλύτερα πράγματα με τις νίκες επί της Μπαρτσελόνα, φέτος η Ρεάλ δεν τα πηγαίνει καλά. Κάποιοι μπορεί να πουν ότι δεν τελειώνει τις φάσεις, όμως μια ίσως πιο απλή εξήγηση μπορεί να βρίσκεται στο ότι οι παικταράδες της δεν έχουν παίξει μαζί εξαιτίας των συχνών τραυματισμών των Μπέιλ και Μπενζεμά.
Υστερα από σχεδόν μία σεζόν χωριστά, ο Ζινεντίν Ζιντάν είχε την ευκαιρία να βάλει μαζί στην επίθεση τους τρεις stars, οι οποίοι χάρη στη ‘βοήθεια’ του κορυφαίου σκόρερ της σύγχρονης εποχής, έφτασαν στο milestone των 400 γκολ. Ο Κριστιάνο έφτασε τα 20 σε όλες τις διοργανώσεις και μπαίνει στο δεύτερο μισό της χρονιάς δυνατά, ενώ ο Μπέιλ επέστρεψε και εκτός από ώθηση και ποιότητα έχει δώσει στους Merengues 9 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις. Πιο χαμηλά στην παραγωγή βρίσκεται ο Καρίμ Μπενζεμά, με μόλις 6 τεμάχια σε 223 αγώνες.
Ο Πορτογάλος έφτασε τα 225 από το ξεκίνημα της σεζόν 2013-14 όταν και οι τρεις έγιναν συμπαίκτες στην Ισπανική πρωτεύουσα. Σε αυτό το διάστημα, ο Μπενζεμά έχει φτάσει στα 100… παρά ένα και ο Μπέιλ - με μεγάλα διαστήματα απουσίας - τα 76. Χρειάστηκαν δηλαδή 5 χρόνια για να πιάσουν τα 400 και με τον Ρονάλντο να είναι σταθερά μηχανή γκολ, η τριπλέτα έχει μέσο όρο τα 80 ανά σεζόν.
Από αυτά, 276 έχουν έρθει στο πρωτάθλημα, 97 στο Champions League, 11 στο Copa del Rey, 12 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συλλόγων, 2 στο Ευρωπαϊκό Super Cup και 2 στο Ισπανικό Super Cup. Τα γκολ και οι επιτυχίες είναι κάτι που πάνε μαζί για τη διάσημη τριπλέτα, που έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στη μια ντουζίνα τίτλους που έχουν κατακτηθεί. Με το BBC στην 11άδα, σύμφωνα με την έρευνα της As, η Ρεάλ σκοράρει περισσότερο [3.05 γκολ / αγώνα] απ’ ότι χωρίς αυτό [2.4], όμως χωρίς τους τρεις βασικούς δέχεται λιγότερα τέρματα [0.8] απ’ ότι με αυτούς [1.05], ενώ οι αριθμοί στην κατοχή [56%/57.5%] και στα σουτ [19.2/18.7] είναι περίπου ίδιοι.
Οπως και να το δει κανείς, η επιστροφή των αστέρων της Ρεάλ [στη δράση και το σκοράρισμα] ήρθε ίσως στο πιο κατάλληλο σημείο της χρονιάς, καθώς σε δύο βδομάδες επιστρέφει η διοργάνωση που μπορεί να σώσει και με το παραπάνω τη σεζόν των Blancos. Σε δύο βδομάδες είναι τα νοκ-άουτ του Champions League και η τεράστια μάχη με την Παρί Σεν Ζερμέν, στην οποία η Ρεάλ καλείται να δείξει ποιος κάνει κουμάντο...
Πηγή: gazzetta.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου