ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΙΤΣΑΣ: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 31/01 11:30 ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ | Epirus World

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΙΤΣΑΣ: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 31/01 11:30 ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ

ΑΓΡΟΤΕΣ-ΑΓΡΟΤΙΣΣΕΣ

Ο Αγροτικός Σύλλογος Ζίτσας με βάση με το πλαίσιο πάλης που κατέληξε η πανελλαδική σύσκεψη ο οποία οργανώθηκε από Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων στην έγινε στη Λάρισα στις 17/12 καλεί όλους τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους να βγουν στον δρόμο του αγώνα.

Να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, που με τα μέτρα των μνημονίων και της νέας ΚΑΠ, επιχειρεί να συγκεντρώσει, ακόμα πιο γρήγορα, τη γη και την παραγωγή στα χέρια μιας χούφτας μεγαλοεπιχειρηματιών, ξεκληρίζοντας χιλιάδες μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.

Η αυταπάτη της δίκαιης ανάπτυξης γκρεμίζεται κάτω από το βάρος της σκληρής πραγματικότητας που βιώνουμε. Με την άγρια φοροληστεία, τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ και ΕΛΓΑ, τα κάθε είδους χαράτσια το 50% του λιγοστού εισοδήματός μας καταλήγει στα χέρια της κυβέρνησης Δεν φτάνουν όλα αυτά έχουν ξεκινήσει και οι πλειστηριασμοί από τις τράπεζες σε χωράφια και σπίτια.

Μπροστά σ΄αυτή την κατάσταση επιλέγουμε τον αγώνα, το ρεαλισμό που έχουν τα δίκαια αιτήματά μας και όχι το «ρεαλισμό» που επικαλείται η κυβέρνηση για να δικαιολογήσει τη στήριξη που δίνει με την πολιτική της, όπως έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, σ΄ αυτούς που μας παίρνουν τον ιδρώτα μας. Τις γαλακτοβιομηχανίες, τις τράπεζες, τους μεγαλοαγρότες και μεγαλοεμπόρους που εξασφαλίζουν τεράστια κέρδη από τους κόπους μας και καραδοκούν να αρπάξουν την γη και το βιός μας.

Η πείρα διδάσκει ότι μόνο με τον αγώνα μπορούμε να κερδίσουμε. Με τα μπλόκα κερδίσαμε το αφορολόγητο, τη σταδιακή -και όχι μονομιάς- επιβολή των αυξήσεων στις εισφορές για τον ΕΦΚΑ, την αναβολή για μια 5ετία του φόρου επιτηδεύματος, τη νομοθετική παρέμβαση για τα "αγροτοδικεία" κ.ά. Καταφέραμε, γενικότερα, να καθυστερήσουμε μέτρα εναντίον μας που θα μας οδηγούσαν γρηγορότερα στο ξεκλήρισμα. Ο αγώνας είναι που φέρνει αποτελέσματα και δίνει προοπτική.

Δίκαιος είναι ο αγώνας για την επιβίωση μας, που πρέπει να είναι μαζικός και με δυναμική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα, μαζί με τους συμμάχους μας τους εργάτες και τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Ζίτσας καλεί όλους και όλες:

Σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 31/01 στον ΕΦΚΑ στις 11:30π.μ.

Συντονίζουμε τον αγώνα που αναπτύσσεται και στην περιοχή μας με τις ομοσπονδίες Άρτας και Πρέβεζας που έχουμε κοινό βηματισμό και στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις τους.

Συμμετέχουμε στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που καλεί η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων στις 03/02 στην Θεσσαλονίκη



ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Να θεσπιστούν κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα προϊόντα και να πληρώνονται οι παραγωγοί αμέσως μετά την παράδοσή τους. 
  • Να μειωθεί το υπέρογκο κόστος παραγωγής. Ο ΕΛΓΑ να καλύπτει και να αποζημιώνει το σύνολο των ζημιών στην παραγωγή και στο αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο. 
  • Να καταργηθούν τα τεκμήρια φορολόγησης, να καθοριστεί ατομικό αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, να μην αυξηθεί ο ΕΝΦΙΑ για τα χωράφια. 
  • Να καταργηθούν οι μεγάλες αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές και να παίρνουν οι αγρότες συντάξεις αξιοπρέπειας. 
  • Να καθοριστεί ακατάσχετο όριο 12.000 ευρώ, συν 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, στον τραπεζικό λογαριασμό των αγροτών και να μη γίνουν κατασχέσεις σπιτιών και χωραφιών για «κόκκινα» δάνεια.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΑ


ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 3 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΓΙΑΝΝΕΝΑ 25/1/2018 
 ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΙΤΣΑΣ
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου