"Μπλόκο" στους πλειστηριασμούς μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου | Epirus World

"Μπλόκο" στους πλειστηριασμούς μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου

Παράταση της αποχής τους από τους πλειστηριασμούς μέχρι και τις 21 Φεβρουαρίου αποφάσισαν τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Ιωαννίνων, που καλύπτει ολόκληρη την Περιφέρεια. Στο εξής και λόγω των νομοθετικών αλλαγών που έχουν επέλθει, οι συμβολαιογράφοι θα διακόψουν την αποχή και θα επιστρέψουν στα καθήκοντά τους.

Οι αποφάσεις ελήφθησαν κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε και στην οποία αναλύθηκαν όλα τα δεδομένα.

Για την λήψη των αποφάσεων μέτρησε ιδιαίτερα η αλλαγή που επέρχεται με το πολυνομοσχέδιο και σύμφωνα με την οποία οι πλειστηριασμοί θα διενεργούνται υποχρεωτικά με ηλεκτρονικά μέσα και αν δεν υπάρχουν συμβολαιογράφοι στην περιοχή, οι πλειστηριασμοί θα διενεργούνται από συμβολαιογράφους της πρωτεύουσας.

Ο Σύλλογος ζητά από την πολιτεία να νομοθετήσει διατάξεις προστασίας συγκεκριμένων ευάλωτων ομάδων από την αναγκαστική εκποίηση της περιουσίας τους για χρέη προς το Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες, θέτοντας όρια κάτω από τα οποία δεν θα μπορούν να διενεργηθούν πλειστηριασμοί.

Ζητά επίσης να καθορίσει το θεσμικό πλαίσιο για τον διαχωρισμό των στρατηγικών κακοπληρωτών από τους αδυνατούντες να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.

Τέλος ζητούν την μεταβίβαση της πλατφόρμας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και τη λειτουργία της υπό την εποπτεία, τον έλεγχο και την ευθύνη του.
epiruspost.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου