Διαψεύδονται τα περί πληρωμής φόρων σε 12 δόσεις

Διαψεύδουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών τα περί πληρωμής φόρων σε 12 δόσεις, σενάρια που ξεκίνησαν με αφορμή αναφορά που έκανε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου.
Όπως σημείωσαν οι κύκλοι αυτοί, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει διαρκώς μέτρα και ρυθμίσεις που αποσκοπούν στην είσπραξη των φόρων με τρόπο που να διασφαλίζεται και η οικονομική βιωσιμότητα επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων. Αυτό αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.
Ειδικότερα σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, δημοσιεύματα του Τύπου για την πληρωμή φόρων σε 12 δόσεις «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Το Υπουργείο Οικονομικών, βέβαια, εξετάζει διαρκώς μέτρα και ρυθμίσεις που αποσκοπούν στην είσπραξη των φόρων με τρόπο που να διασφαλίζεται και η οικονομική βιωσιμότητα επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων. Πρόσφατο παράδειγμα η υπουργική απόφαση για τη ρύθμιση των οφειλών έως 50.000 ευρώ στα πλαίσια του εξωδικαστικού συμβιβασμού».
Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ράνια Αντωνοπούλου, μιλώντας νωρίτερα στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9FM», σημείωσε πως όλες οι φορολογικές υποχρεώσεις των φυσικών προσώπων προς το δημόσιο, θα μπορούν να πληρώνονται ηλεκτρονικά και σε πολύ μικρότερες δόσεις.
Όπως είπε η Ράνια Αντωνοπούλου για το συγκεκριμένο θέμα το οικονομικό επιτελείο έχει κάνει σχετική μελέτη η οποία θα γίνει γνωστή μέσα στον Ιανουάριο.
Όπως παρατηρούσε ακόμη το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, με την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δόσεων, οι οποίες θα φτάνουν τις 12, στόχος είναι να μειωθούν οι ληξιπρόσθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, αλλά και να μπορούν όλα τα φυσικά πρόσωπα με οφειλές προς το Δημόσιο να ρυθμίσουν τις υποχρεώσεις τους, χωρίς επιβάρυνση και σε μεγαλύτερη χρονική διάρκεια.
Share on Google Plus

About Ειρήνη Σολδάτου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου