Ανοίγουν και πάλι οι πύλες της ανάπτυξης για την MV Agusta | Epirus World

Ανοίγουν και πάλι οι πύλες της ανάπτυξης για την MV Agusta

Τα τελευταία χρόνια παρακολουθούμε με ενδιαφέρον την αγωνιώδη προσπάθεια της MV Agusta να βγει στον δρόμο προς τη σωτηρία. Είναι μια προσπάθεια δύσκολη από δύσβατο δρόμο. Συχνά τα νέα είναι ομιχλώδη και αντικρουόμενα.
Το τακτικά επανεμφανιζόμενο φάσμα της χρεοκοπίας εναλλάσσεται με ανάσες οικονομικών ενέσεων από σκιώδεις επενδυτές, φιλόδοξα σχέδια αναδιάρθρωσης/παραγωγικής επέκτασης και πάλι ειδήσεις στενότητας και κατάρρευσης της παραγωγής.
Ακόμα και για τους ειδικευμένους αναλυτές ή δημοσιογράφους είναι πολύ δύσκολο να διακρίνουν κάτι για το μέλλον της εταιρείας πιο μακριά από τους λίγους επόμενους μήνες.
Το 2017 ήταν άλλη μία χρονιά έντονων συγκινήσεων στο Βαρέζε, όπου η έδρα της εταιρείας. Από τη μία είχαμε τον γνωστό καταιγισμό ειδικών, αφιερωματικών μοντέλων και από την άλλη την αγωνία της επιβίωσης.
Ένα νέο πλάνο αναδιάρθρωσης της εταιρείας εγκρίθηκε στις αρχές της χρονιάς από τα δικαστήρια, αλλά μόνον όταν εξασφαλίστηκαν τα νέα κεφάλαια της ρωσικής επενδυτικής ComSar Invest, μπήκε και πάλι το νερό στο αυλάκι.
Στις 15 Νοεμβρίου έγινε και το τελευταίο βήμα για το πέρασμα της MV Agusta σε μια νέα, πιο σταθερή εποχή. Τη μέρα εκείνη δόθηκε από τις αρμόδιες αρχές η επίσημη ευλογία στο σχέδιο αναδιάρθρωσης που είχε υποβάλλει –μάλλον αναμενόμενο μετά την πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση από την είσοδο του επενδυτικού οίκου Comsar Invest στη μετοχική της σύνθεση και την παράλληλη αποχώρηση της γερμανικής Mercedes-AMG.
Πράγματι η εταιρεία δείχνει να ανακάμπτει. Στην Έκθεση του Μιλάνου οι παραγγελίες ξεπέρασαν τον στόχο παραγωγής για το 2018.
Δήλωσε με την ευκαιρία της έγκρισης της αναδιάρθρωσης ο πολυμήχανος Giovanni Castiglioni ο Νεότερος, πρόεδρος της Agusta: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος με την επιτυχή ολοκλήρωση του εξαιρετικά πολύπλοκου σχεδίου αναδιάρθρωσης και επανατοποθέτησης της εταιρείας μας, για την οποία πιστεύω ότι ενσαρκώνει απόλυτα το "Made in Italy". Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε άοκνα και αποφασιστικά για την επίτευξη των στόχων μας».
Σχετικά είχε να πει κάτι και ο Timur Sadarov, νεότευκτος αντιπρόεδρος της MV Agusta: «Η επένδυσή μας στην MV Agusta βασίζεται σε ένα μακροπρόθεσμο όραμα που έχει σαν αντικειμενικό στόχο την υποστήριξη και ανάπτυξη της εμβληματικής αυτής μάρκας. Η MV Agusta είναι μια πολύ ιδιαίτερη εταιρεία που μας έδωσε την ευκαιρία να γίνουμε συμμετάσχουμε στην εκτεταμένη της οικογένεια, αποτελούμενη από τους εργαζόμενους, τους μετόχους και τους πελάτες της, [ανθρώπους] με τους οποίους μοιραζόμαστε το πάθος για προϊόντα φημιζόμενα παγκοσμίως για την ποιότητα, την αισθητική και τις επιδόσεις τους».
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου