Το πιο δύσκολο στην ιστορία του το Dakar του 2018 | Epirus World

Το πιο δύσκολο στην ιστορία του το Dakar του 2018

Οι αγωνιζόμενοι μοτοσυκλετιστές ειδικά θα αντιμετωπίσουν υπεράνθρωπες προκλήσεις, αφού για το Ραλλύ Ντακάρ του 2018 οι διοργανωτές έχουν σχεδιάσει μια ιδιαίτερα απαιτητική/εξαντλητική διαδρομή.
Αναβάτες και οδηγοί (δίτροχων, τετράτροχων, γουρουνών και αυτοκινήτων) θα μετρηθούν τόσο μεταξύ τους όσο και με ένα αφιλόξενο τερέν επί 10.000 χλμ συνολικά. Αυτός είναι ο τρόπος που η διοργανώτρια ASO θέλει να τιμήσει την τεσσαρακοστή επέτειο του δυσκολότερου μηχανοκίνητου αγώνα.
Το Dakar 2018 επιστρέφει για 10η φορά στη Νότια Αμερική, περιλαμβάνοντας πάλι το Περού μετά από πενταετή απουσία. Στην πρωτεύουσά του Λίμα θα δοθεί η εκκίνηση και αμέσως μετά οι συμμετέχοντες θα αντιμετωπίσουν 6 «τιμωρητικές» ειδικές μέχρι να περάσουν στην Βολιβία.
zed1ytso
Η δυσκολία στις διαδρομές του Περού έγκειται στο ότι διασχίζουν τεράστιες εκτάσεις αμμόλοφων χωρίς διακεκριμένη πορεία, όπου συχνά οι αναβάτες χάνουν το δρόμο τους. Στην Βολιβία πάλι είναι το μεγάλο υψόμετρο και οι ακραίες καιρικές συνθήκες της εποχής που θα εξαντλήσουν κάθε ικμάδα αντοχής. Μόνη ελπίδα επιβίωσης προσφέρει το ημερήσιο διάλειμμα στην Λα Παζ.
Το τέλος θα γραφεί στην Αργεντινή, στην πόλη Κόρδοβα, όπου θα τερματίσουν όσοι αντέξουν το καμίνι των θερμοκρασιών και το κακοτράχαλο έδαφος.
Σχετικά με τη διαδρομή δήλωσε ο 13 φορές νικητής Στεφάν Πετερανσέλ: «Όπως το βλέπω, οι ορεινές ειδικές με το μεγάλο υψόμετρο θα είναι και πάλι αυτές που θα κρίνουν τον αγώνα. Έχουμε μπροστά μας 4 - 5 μέρες σε ακραίο υψόμετρο, εξαιρετικά δύσκολες στη διαχείρισή τους».
Ο Τόμπι Πράις, αναβάτης της εργοστασιακής ομάδας KTM Red Bull πιστεύει ότι μ' όλο που η διαδρομή είναι γνωστή, δεν μπορεί κανείς να νιώσει ασφαλής γιατί «κάθε φορά το Dakar σε φέρνει αντιμέτωπο με μια άγνωστη πρόκληση».
1finf09i
Ο δε περσινός νικητής στις μοτοσυκλέτες Βρετανός Σαμ Σάντερλαντ (KTM Red Bull Factory Team) παραδέχτηκε πως νιώθει ιδιαίτερα περήφανος που επιστρέφει με το #1 στη μοτοσυκλέτα του, όμως αυτό αυξάνει και την πίεση που νιώθει. «Θα προσπαθήσω να μείνω χαλαρός και να αντιμετωπίσω τις προκλήσεις κάθε μέρας όπως θα έρθουν».
Σημαντικοί αριθμοί του Ραλλύ Ντακάρ 2018
  • Επτά Ειδικές θα διεξαχθούν αποκλειστικά σε αμμόλοφους
  • Περιλαμβάνεται μία Μαραθώνια Ειδική για κάθε κατηγορία οχημάτων
  • Αλλά και μία Υπερμαραθώνια Ειδική αποκλειστικά για τις μοτοσυκλέτες και τις γουρούνες
  • Συνολικά οι χρονομετρημένες Ειδικές ξεπερνούν τα 4.500 χλμ. σε μήκος
  • Άλλο τόσο μήκος έχουν και οι συνδετικές (των Ειδικών) διαδρομές
  • Επί πέντε ημέρες ο αγώνας θα διεξαχθεί σε υψόμετρο μεγαλύτερο των 3.000 μέτρων
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου