Χωρίς τελική συμφωνία η συνάντηση Γιούνκερ-Μέι για το Brexit | Epirus World

Χωρίς τελική συμφωνία η συνάντηση Γιούνκερ-Μέι για το Brexit

Η Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν κατάφεραν να καταλήξουν σήμερα σε μια οριστική, συνολική συμφωνία για το Brexit, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τη βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι στις Βρυξέλλες.
Παρά τη σημαντική πρόοδο που επιτεύχθηκε στις συζητήσεις, δεν κατέστη δυνατόν να οριστικοποιηθεί μια συμφωνία σήμερα, είπε ο Γιούνκερ. Εμφανίστηκε ωστόσο αισιόδοξος ότι μπορεί να επιτευχθεί επαρκής πρόοδος στις συνομιλίες πριν από τη σύνοδο κορυφής των ηγετών των χωρών-μελών της ΕΕ, στα μέσα Δεκεμβρίου. Η σημερινή εξέλιξη, τόνισε, «δεν συνιστά αποτυχία».
Ο Γιούνκερ χαρακτήρισε «σκληρό» και «όχι εύκολο» διαπραγματευτή τη Βρετανία, τονίζοντας ότι η Μέι υπερασπίστηκε τα συμφέροντα της χώρας της. Είπε ότι έχουν απομείνει ανοιχτά δυο-τρία θέματα και ότι οι Βρυξέλλες είναι έτοιμες να ξαναρχίσουν τις διαπραγματεύσεις εντός της εβδομάδας.
«Διαπραγματευόμαστε σκληρά και θέλουμε να προχωρήσουμε μαζί», είπε από την πλευρά της, η Μέι, δη μειώνοντας ότι θα χρειαστούν περισσότερες συζητήσεις σε «ορισμένα θέματα». Εξέφρασε όμως και αυτή την αισιοδοξία της ότι θα επιτευχθεί μια συμφωνία με τους Ευρωπαίους ώστε να προχωρήσουν οι δύο πλευρές στη δεύτερη φάση των συζητήσεων.
«Όπως είπε ο πρόεδρος Γιούνκερ, είχαμε μια εποικοδομητική συνάντηση σήμερα. Και οι δύο πλευρές εργάστηκαν σκληρά, καλή τη πίστει (...) Θα επανέλθουμε πριν από το τέλος της εβδομάδας και αισιοδοξώ ότι θα το ολοκληρώσουμε με θετικό τρόπο», κατέληξε.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου