Στην Κέρκυρα την Τετάρτη ο Αλέξης Τσίπρας | Epirus World

Στην Κέρκυρα την Τετάρτη ο Αλέξης Τσίπρας

Ενόψει του διήμερου Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου Ιονίων Νήσων, το οποίο θα ξεκινήσει αύριο, Τρίτη, και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Τετάρτης (06/12) με την ομιλία του, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να μεταβεί μεθαύριο στην Κέρκυρα.
Πρόκειται για το έβδομο στη σειρά Περιφερειακό Συνέδριο, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δεκατριών επί συνόλου αντιστοίχων συνεδρίων που έχουν προγραμματιστεί, προκειμένου να υπάρξει ένας αποκεντρωμένος διάλογος με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης της «Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής 2021».
Οι εργασίες του Συνεδρίου, που θα γίνει σε ξενοδοχείο στα Γουβιά, επτά χιλιόμετρα βόρεια από την πόλη της Κέρκυρας, θα συμμετέχουν περισσότεροι από είκοσι υπουργοί, υφυπουργοί και γενικοί γραμματείς υπουργείων.
Ανάμεσα στα θέματα που θα τεθούν στο τραπέζι των συζητήσεων είναι: «Υποδομές και Πολιτικές για την Υγεία», «Πολιτικές για την Παιδεία και τον Χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης», «Πολιτικές για τη Στήριξη του Πολιτισμού και του Αθλητισμού», «Τουρισμός, Εργασιακές Σχέσεις και Κοινωνική Οικονομία», «Επιχειρηματικότητα, Επενδύσεις, Κοινωνική Συνοχή και Απασχόληση», «Υποδομές, Νησιωτικό Περιβάλλον, Ενέργεια και Δημόσια Περιουσία» και «Αγροτική Ανάπτυξη και την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Υπαίθρου».
Η αυλαία του Περιφερειακού Συνεδρίου θα ανοίξει την Τρίτη το μεσημέρι με τον χαιρετισμό του δημάρχου Κέρκυρας, Κώστα Νικολούζου, και την ομιλία του Περιφερειάρχη Ιονίων νήσων, Θεόδωρου Γαλιατσάτου, που θα κηρύξει και την έναρξη του Συνεδρίου.
Ομιλητές του Περιφερειακού Συνεδρίου Ιονίων νήσων θα είναι στις θεματικές Συνεδρίες, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρος Κοντονής, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης και ο αναπληρωτής γ.γ. του υπουργείου Υγείας, Σταμάτης Βαρδαρός, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Δημήτρης Μπαξεβανάκης και ο γ.γ. του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Γιώργος Αγγελόπουλος, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κινιόρδου, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ράνια Αντωνοπούλου, ο Ειδικός Γραμματέας Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, ο γ.γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Παναγιώτης Κορκολής, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, ο γ,γ. Υποδομών του υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Δέδες, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Κόκκαλης, και ο γ.γ. του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Νίκος Αντώνογλου.
Συντονιστές των θεματικών Συνεδριών θα είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής, Αλέξανδρος Μιχαλάς, ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Σπύρος Βλαχόπουλος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Χρήστος Μωραΐτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής, Σπύρος Γαλιατσάτος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Βιοτεχνίας, Διονύσης Τσούκας, η Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, Νικολέτα Πανδή και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για τον Πρωτογενή Τομέα, Γιάννης Κουλούρης.
Το διήμερο Αναπτυξιακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Τετάρτης, με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Κέρκυρα, υπουργοί και υφυπουργοί και γενικοί γραμματείς, αναμένεται να επισκεφθούν δομές και υποδομές των υπουργείων τους στο νησί, προκειμένου να διαπιστώσουν τις ελλείψεις και τις ανάγκες που υφίστανται, ενώ θα έρθουν σε επαφή και με φορείς των υπολοίπων νησιών του Ιονίου.
Τα βασικότερα ζητήματα που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν και να εντάξουν στην Εθνική Αναπτυξιακή Στρατηγική των Ιονίων νήσων, θα είναι η διαχείριση των απορριμμάτων, η ύδρευση, η οδοποιία, η υγεία, η εκπαίδευση, αλλά και η ακτοπλοϊκή σύνδεση των μικρών νησιών, που κατά τη διάρκεια του χειμώνα μένουν για αρκετά μεγάλο διάστημα απομονωμένα από το νησιωτικό σύμπλεγμα του Ιονίου.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου