Αναβιώνουν σήμερα οι μνήμες της τραγωδίας στον πύργο Γκρένφελ | Epirus World

Αναβιώνουν σήμερα οι μνήμες της τραγωδίας στον πύργο Γκρένφελ

Πυροσβέστες, μέλη της βασιλικής οικογένειας, οικογένειες των θυμάτων και επιζώντες της πολύνεκρης φωτιάς στον πύργο Γκρένφελ του Λονδίνου θα τιμήσουν σήμερα μαζί τη μνήμη των 71 ανθρώπων που βρήκαν τραγικό θάνατο, με την παρουσία τους στη λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου.
Η πυρκαγιά είχε ξεσπάσει μέσα στη μέση της νύχτας της 14ης Ιουνίου και γρήγορα εξαπλώθηκε στο κτίριο των 24 ορόφων, το οποίο βρίσκεται σε μια φτωχή περιοχή, μέσα σε μια από τις πιο πλούσιες συνοικίες της βρετανικής πρωτεύουσας.
Η τραγωδία με τους 71 νεκρούς σόκαρε τη Βρετανία, ανέδειξε τις μεγάλες διαφορές στις συνθήκες ζωής πλούσιων και φτωχών και τροφοδότησε τη συζήτηση για το εάν υπήρξε έπαιξε ρόλο και η αδιαφορία για τους ενοίκους των κοινωνικών κατοικιών.
«Η λειτουργία στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου, ένα εμβληματικό σημείο του Λονδίνου, δίνει την πρέπουσα αναγνώριση σε αυτή την τραγωδία, τόσο για την τοπική κοινότητα όσο και για όλο το έθνος» σχολίασε ο επίσκοπος του Κένσινγκτον.
Στη λειτουργία αναμένεται να παραστούν η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, ο πρίγκιπας Κάρολος και οι γιοι του Γουίλιαμ και Χάρι.
Έχει ζητηθεί όμως από μέλη των δημοτικών αρχών των περιοχών Κένσινγκτον και Τσέλσι- όπου ανήκει ο πύργος Γκρένφελ- να μην παραστούν επειδή οι επιζώντες και οι οικογένειες των θυμάτων δεν τους θέλουν εκεί.
Έξι μήνες μετά τη φωτιά, εκατοντάδες άνθρωποι που ζούσαν είτε στον πύργο είτε σε γειτονικά κτίρια , εξακολουθούν να μένουν σε ξενοδοχεία, καθώς το δημοτικό συμβούλιο δεν έχει ακόμα καταφέρει να τους δώσει άλλα σπίτια.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου