Στο ΦΕΚ η απόφαση... "Ελευθέρας" στα διόδια για το Μέτσοβο και την Θεσπρωτία | Epirus World

Στο ΦΕΚ η απόφαση... "Ελευθέρας" στα διόδια για το Μέτσοβο και την Θεσπρωτία

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση του Υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη για την επιλεκτική απαλλαγή κατοίκων της Ηπείρου από την καταβολή διοδίων. Την ίδια ώρα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου ζητά την απαλλαγή από διόδια για το σύνολο του Νομού Ιωαννίνων αλλά και για την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

Όπως έγραψε το Σάββατο το Epiruspost, σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργού, απαλλάσσονται οι μόνιμοι κάτοικοι του Μετσόβου από την καταβολή διοδίων τόσο στο Μαλακάσι όσο και στο Δροσοχώρι καθώς επίσης και οι μόνιμοι κάτοικοι Θεσπρωτίας από την καταβολή διοδίων στο Δροσοχώρι.

Η απόφαση του Υπουργού δημοσιεύθηκε ήδη στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και όπως αναφέρεται σε αυτή "η απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής τελώνδιοδίων, ισχύει εφόσον κάθε απαλλασσόμενος διαμένει με κύρια κατοικία εντός των ορίων των απαλλασσόμενων γεωγραφικών περιοχών".

Η απαλλαγή από την καταβολή διοδίων για τις περιοχές αυτές, είναι προφανώς δίκαια και σωστή, ωστόσο εγείρει μείζονα ερωτήματα καθώς έτσι διπλασιάζεται η αδικία σε βάρος των υπολοίπων κατοίκων του Νομού Ιωαννίνων, οι οποίοι κάνουν χρήση του οδικού άξονα.

Οι αντιδράσεις είναι ήδη πολλές ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία παρέμβαση μέχρι στιγμής από τους βουλευτές του Νομού Ιωαννίνων.

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Την έκδοση συμπληρωματικής απόφασης με την οποία να απαλλάσσονται της καταβολής διοδίων στους σταθμούς διοδίων Παμβώτιδας και Τύριας οι μόνιμοι κάτοικοι της Π.Ε. Ιωαννίνων, ως και την εφαρμογή ειδικής τιμολογιακής πολιτικής για τους μόνιμους κατοίκους της Π.Ε. Πρέβεζας για τις διελεύσεις τους από την υποθαλάσσια σήραγγα Άκτιου, ζητά με σημερινό του έγγραφο προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Το αίτημα του Περιφερειάρχη διατυπώνεται μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης του Υπουργού με την οποία απαλλάσσονται από την καταβολή διοδίων οι μόνιμοι κάτοικοι της Π.Ε. Θεσπρωτίας όταν διέρχονται από το Σταθμό Τύριας και του Δήμου Μετσόβου, όταν διέρχονται από τους Σταθμούς Παμβώτιδος και Μαλακασίου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τα διόδια της Εγνατίας ο Περιφερειάρχης ανέφερε πώς:

«Ο κ. Υπουργός ξέρει πολύ καλά, γιατί του έχουμε στείλει εξώδικο, τις θέσεις μας που αφορούν το ΣτΕ. Έπρεπε να σκεφτούν ότι επειδή δεν υπάρχει πρόεδρος στο Ειδικό τμήμα του ΣτΕ και δεν έγιναν τα ασφαλιστικά μέτρα, ότι πρέπει να περιμένουμε όλοι την απόφαση του Συμβουλίου ή να ληφθεί απόφαση για όλη την Π.Ε. Ιωαννίνων, όπως το έχουμε ζητήσει.

Εμείς συνεχίζουμε τις προσπάθειες μέσω του ΣτΕ και ζητάμε από τον Υπουργό άμεσα να τελειώνει και για το νομό Ιωαννίνων το θέμα που αφορά τα διόδια Παμβώτιδας, αλλά και για αυτούς που έχουν διαπιστωμένα εργασίες από Πρέβεζα απέναντι στην περιοχή του Ακτίου. Πιστεύω ότι στο ΣτΕ θα δικαιωθούμε πλήρως για ότι αφορά τον κόμβο Παμβώτιδας».
epiruspost.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου