Τα πουράκια είναι τόσο εθιστικά και επιβλαβή όσο και τα τσιγάρα | Epirus World

Τα πουράκια είναι τόσο εθιστικά και επιβλαβή όσο και τα τσιγάρα

Την ίδια ή και περισσότερη νικοτίνη με τα τσιγάρα έχουν τα πουράκια και έτσι είναι εξίσου εθιστικά και επιβλαβή για την υγεία.
Οι ερευνητές του Κολεγίου Ιατρικής του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, με επικεφαλής τον καθηγητή δημόσιας υγείας Τζον Ρίτσι, που έκαναν τη δημοσίευση στο περιοδικό «Nicotine and Tobacco Research», μελέτησαν οκτώ κοινές μάρκες μικρών πούρων.
Δύο διαφορετικές τεχνικές μέτρησης της νικοτίνης έδειξαν πως η μέση περιεκτικότητα ενός μικρού πούρου είναι μεγαλύτερη από ό,τι ενός τσιγάρου.
Η μία μέθοδος έδειξε ότι με ένα πουράκι ο καπνιστής εισπνέει κατά μέσο όρο 1,24 μιλιγκράμ νικοτίνης έναντι 0,87 mg με το τσιγάρο, ενώ σύμφωνα με τη δεύτερη μέθοδο η μέση νικοτίνη για ένα μικρό πούρο είναι 3,49 μιλιγκράμ και για ένα τσιγάρο 2,13 mg όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
«Αυτά τα προϊόντα είναι κατά βάση τσιγάρα. Είναι εξίσου επιβλαβή με τα τσιγάρα, αν όχι περισσότερο. Είναι πολύ σημαντικό για τον καταναλωτή να καταλάβει ότι δεν πρόκειται για προϊόντα που είναι λιγότερο επιζήμια για τον ίδιο, γι' αυτό πρέπει να ισχύουν για τα μικρά πούρα οι ίδιοι κανονισμοί που ισχύουν για τα τσιγάρα», δήλωσε ο Ρίτσι.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου