Ένας νομός κάτω από τα νερά… Εικόνες καταστροφής στην Πρέβεζα.. | Epirus World

Ένας νομός κάτω από τα νερά… Εικόνες καταστροφής στην Πρέβεζα..

Αποκαλυπτικές είναι οι εικόνες της επόμενης ημέρας στο Νομό Πρέβεζας... Ο Νομός Πρέβεζας ο οποίος μετράει τις πληγές του από την σφοδρή κακοκαιρία.

Η καταγραφή αποδεικνύει το τεράστιο μέγεθος της καταστροφής. Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου μιλώντας στο Epiruspost σημείωσε ότι εντός της ημέρας θα κινήσει την διαδικασία ώστε να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.



Τα προβλήματα είναι τεράστια, καθώς δεν υπάρχει χωριό που δεν έχει υποστεί ζημιές, το οδικό δίκτυο στο μεγαλύτερο μέρος του παρασύρθηκε από τα νερά, ενώ είναι άμεση και επιτακτική η αποζημίωση των κατοίκων του Λούρου που πλημμύρισαν τα σπίτια τους, όπως και όλων που έχουν υποστεί ζημιές σε μονάδες και καλλιέργειες.

Ολόκληρη η περιοχή του Φαναρίου έχει πλημμυρίσει. Ο Αχέροντας υπερχείλισε και στο πέρασμά του κάλυψε τα πάντα.



Σταβλικές εγκαταστάσεις, σπίτια, καταστήματα, εργαστήρια συνεργεία στη βιοτεχνική περιοχή Καναλακίου πλημμύρισαν, ιδιαίτερα στην Μυρσίνη πέρα από τα πλημμυρισμένα σπίτια πνίγηκαν ζώα που εγκλωβίστηκαν στους πλημμυρισμένους στάβλους. Οι δρόμοι των χωριών έγιναν ένα απέραντο ρέμα, γεμάτοι λάσπες και φερτά υλικά.

Σοβαρά προβλήματα καταγράφονται και στον Δήμο Ζηρού.

Οι ώρες αγωνίας συνεχίζονται για τους κατοίκους του Λούρου καθώς είδαν τα ορμητικά νερά του ποταμού να περνάνε μέσα από τα σπίτια τους.

Η καταγραφή των ζημιών συνεχίζεται και όσο περνούν οι ώρες η λίστα μεγαλώνει.

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του, επικεντρώνεται κυρίως στα προβλήματα της Δημοτικής Ενότητας Φαναρίου καταλογίζοντας ευθύνες και στον Δήμο Πάργας, ο οποίος ουδέποτε τα τελευταία χρόνια μερίμνησε για αντιπλημμυρικά έργα.
epiruspost





Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου