Το νέο μυθιστόρημα από την Πρεβεζάνα συγγραφέα Δήμητρα Ιωάννου «Οι γιοι της γαλανής κυράς» | Epirus World

Το νέο μυθιστόρημα από την Πρεβεζάνα συγγραφέα Δήμητρα Ιωάννου «Οι γιοι της γαλανής κυράς»

«Οι γιοι της γαλανής Κυράς» από τις εκδόσεις Ψυχογιός είναι το νέο βιβλίο της Δήμητρας Ιωάννου που παρουσιάστηκε το βραδύ του Σαββάτου και ταξίδεψε το ακορατήρια στο Αιγαίο την όμορφη ΣΥΡΟ. . Για το μυθιστορήματα, αλλά και για την συγγραφέα, μίλησαν η κ. Βιβή Σολομωνίδου από το βιβλιοπωλείο Κύκλος, η εκπαιδευτικός Ελένη Κολιοφώτη, ο Πρόεδρος του επιμελητηρίου Πρέβεζας κ. Γιάννης Γιαμάς -που συνόδευσε τη συγγραφέα στην παρουσίαση του βιβλίου στη Σύρο- ενώ αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε η Αλεξία Μπουκουβάλα.


Το βιβλίο οι γιοί της Γαλανή Κυράς είναι ένα ιδιαίτερο μυθιστόρημα, ένα ψυχολογικό θρίλερ, που διερευνά ψυχολογικές και κοινωνικές καταστάσεις. Υπέροχη η γραφή της Δήμητρας Ιωάννου σε ταξιδεύει στη Σύρο, η ντοπιολαλιά που χρησιμοποιεί με λέξεις, φράσεις, εκφράσεις…μπλέκονται τόσο μαγικά που δεν σε δυσκολεύουν στο νόημα. Παράλληλα η συγγραφέας με το μυστήριο, θέτει ερωτήματα για τους κακούς και καλούς, για σατανάδες και αγγέλους αλλά και απαίσιες μάγισσες γεμάτες μίσος, θυμό, ζήλια, κακία..
Ο Δαμιανός και ο Ρήγας , ο άγγελος και ο σατανάς… Δυο άντρες κατακτητές, κυνηγοί… γεμάτοι πείσμα και αντρικό εγωισμό, αποφασισμένοι και να κερδίσουν και να κατακτήσουν την αγάπη, με οποιοδήποτε τίμημα, με την οποία θυσία, πονηριά, παγίδα…να φθάσουν στα δικά του άκρα ο καθένας χωρίς να μετράνε τις συνέπειες, χωρίς να τους νοιάζουν…και τελικά…το κάνουν.
Οι επόμενες γενεές, φορτωμένες με αυτήν τη βαριά κληρονομιά καταδικασμένες να πληρώσουν το τίμημα…ένα χρέος που φαίνεται να μην έχει τέλος…
Μυστικά, δολοφονίες, έρωτες, μίση, πάθη, ήρωες που βασανίζονται και βασανίζουν και οδηγούνται στα άκρα…
Η πανέμορφη Σύρος, η μαγική αρχόντισσα του Αιγαίου, δεσπόζει στις σελίδες των γιών της γαλανής κυρίας, Με τα νερά και το φως της είναι ζυμωμένη η ιστορία τους!
Η Πρεβεζάνα Δήμητρα Ιωάννου σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ασχολείται επαγγελματικά με τη Σωματική Ψυχοθεραπεία και τη Βιοανάδραση. Η μελέτη των ανθρώπινων σχέσεων, συμπεριφορών και διαδράσεων ανέκαθεν τη γοήτευε, ενώ το γράψιμο είναι το μεγάλο της πάθος. Η αγάπη της για την Ελλάδα είναι ριζωμένη βαθιά, γι’ αυτό και ερευνά επίμονα τη λαογραφία και τα μυστικά κάθε γωνιάς της. 

Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά της ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ – ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΑΓΙΣΣΑΣ,ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΑΝΝΕΤΑΣ και ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ. Η ΓΗΤΕΥΤΡΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ.

πηγή : Εφημερίδα το Βήμα της Πρέβεζας
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου