Ο πύργος του Τάτλιν στήνεται στην πλατεία των Ιωαννίνων… Η φετινή Χριστουγεννιάτικη καινοτομία! | Epirus World

Ο πύργος του Τάτλιν στήνεται στην πλατεία των Ιωαννίνων… Η φετινή Χριστουγεννιάτικη καινοτομία!

Όχι... Δεν πρόκειται για κάποια σκαλωσιά που ετοιμάζεται στην πλατεία εν όψει και του μεγαλεπίβολου έργου της ανάπλασης! Είναι το πρώτο μέρος από τον Πύργο του Τάτλιν, που θα κοσμεί το κέντρο των Ιωαννίνων αντί Χριστουγεννιάτικου δέντρου!
Τα συνεργεία από αργά το μεσημέρι έχουν πιάσει δουλειά και ήδη δίνουν μορφή σε ό, τι θα συντροφεύσει τις φετινές μας γιορτές.
Σφραγίδα στον... Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο της πλατείας βάζει φέτος το Τμήμα Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων!
plateia pirgos2
Η βασική κατασκευή αποτελεί μια... σκαλωσιά σε χρώμα πορτοκαλί που μέχρι την Παρασκευή θα έχει πάρει την τελική της μορφή καθώς το βράδυ της Παρασκευής, με εκδήλωση που ετοιμάζει ο Δήμος... θα σημάνουν Χριστούγεννα!
Αντί του παραδοσιακού λοιπόν τα Γιάννινα και φέτος καινοτομούν, όπως έκαναν και τα τρία προηγούμενα χρόνια. Η αρχή είχε γίνει με μία σιδερένια κατασκευή, ακολούθησε το ξύλινο δέντρο με τα κουδούνια, το οποίο βαμμένο και ελαφρώς παραλλαγμένο το απολαύσαμε και πέρυσι και φέτος καταλήξαμε στον πύργο του Τάτλιν!
plateia pirgos3
Κατά τα λοιπά ο στολισμός της πόλης συνεχίζεται. Ήδη οι πεζόδρομοι έχουν αποκτήσει χριστουγεννιάτικη εικόνα, ενώ ιδιαίτερη έμφαση αναμένεται να δοθεί στο ιστορικό κέντρο και την Πλατεία Μαβίλη όπου μεταφέρεται ο περσινός διάκοσμος της κεντρικής πλατείας!
epiruspost

pezodromoi gi2
pezodromoi gi1
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου