Επίσπευση της καταγραφής των ζημιών στην Αιτωλοακαρνανία | Epirus World

Επίσπευση της καταγραφής των ζημιών στην Αιτωλοακαρνανία

Η επίσπευση της διαδικασίας καταγραφής των ζημιών, στις πληγείσες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, θα δώσει την δυνατότητα στα συναρμόδια υπουργεία να καταβάλλουν το συντομότερο δυνατόν στους πληγέντες τις προβλεπόμενες αποζημιώσεις.
Αυτά τόνισε -μεταξύ άλλων- ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, κατά την διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μεσολόγγι, σημειώνοντας παράλληλα ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό για το ζήτημα της Αιτωλοακαρνανίας.
Επίσης, ο Πάνος Σκουρλέτης είπε ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με τα αρμόδια υπουργεία για ζητήματα αναστολής πληρωμής οφειλών, φορολογικών, ασφαλιστικών και προς τράπεζες.
Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, όσον αφορά στα έργα, ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι θα υπάρξει συντονισμός μεταξύ της περιφέρειας και των δήμων, με σκοπό την αποτελεσματικότερη υλοποίηση.
Ακόμη, αναμένεται η κατάθεση τεχνικών δελτίων από τους δήμους, προκειμένου να εκταμιευτούν το συντομότερο ενισχύσεις από το υπουργείο Εσωτερικών για έργα στα δίκτυα ύδρευσης και την αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Μάλιστα θα δοθεί προτεραιότητα στην διάνοιξη των ρεμάτων, προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα από τυχόν νέο κύμα κακοκαιρίας, καθώς και στην αποκατάσταση του οδικού δικτύου.
Επίσης, ο Πάνος Σκουρλέτης είπε στον περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα και στους δημάρχους Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου, Μεσολογγίου Νίκο Καραπάνο και Αμφιλοχίας Απόστολο Κοιμήση, ότι το υπουργείο θα σταθεί στο πλευρό τους, με όσα μέσα διαθέτει, καθώς και με τεχνική βοήθεια.
Επίσης, ανέφερε ότι είναι αναγκαία η χάραξη ενός μεσο-μακροπρόθεσμου σχεδιασμού, βάσει του οποίου θα προωθηθούν τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα, με πρόνοια για τις αλληλεπιδράσεις τους σε όμορες περιοχές και στη βάση πάντα των πραγματικών αναγκών.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου