Λούρος: Δέκα χρόνια ραστώνης κι αδιαφορίας | Epirus World

Λούρος: Δέκα χρόνια ραστώνης κι αδιαφορίας

Την οργή των κατοίκων του Λούρου οι οποίοι επλήγησαν από τις πλημμύρες μεταφέρει με ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Πρέβεζας. Κλιμάκιο της ΝΟΔΕ με τον τοπικό βουλευτή Στέργιο Γιαννάκη περιόδευσε στις πληγείσες περιοχές και ζητά την λήψη δέσμης μέτρων για την ανακούφιση των πληγέντων.

Συνάμα όμως κάνει εκτενή αναφορά στις μαρτυρίες των κατοίκων οι οποίοι μιλούν για πλήρη εγκατάλειψη από τον Δήμο Πρέβεζας ο οποίος δεν προέβη ούτε στους στοιχειώδεις καθαρισμούς.

Όπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Πρέβεζα, "Σε κατ΄ ιδίαν συνομιλία , αρκετοί κάτοικοι , αλλά και πληγέντες , διατύπωσαν την πλήρης απάθεια , την αναλγησία και το μη ενδιαφέρον από πλευράς Δημοτικής Αρχής για πολλά χρόνια . Μάλιστα κάποιοι μιλήσανε για δέκα χρόνια προκλητικής ραστώνης των αρμοδίων υπηρεσιών του Δήμου καθώς και Δημοτικών Αρχόντων της περιοχής , αναφορικά με τον καθαρισμό των φρεατίων".

Και συνεχίζει η ανακοίνωση: "Επίσης κάποιοι κάτοικοι μιλήσανε, ότι προβήκανε στον Δήμαρχο και του ζητήσανε από τον Μάιο, να καθαρίσει τον ποταμό από μεγάλα ριγμένα πλατάνια. Δέντρα πολύ μεγάλα και ανεπτυγμένα. Ήταν όμως επιδεικτική η άρνηση του Δημάρχου να καθαρίσει το ποτάμι... και ενώ δεν θα χρειαζόταν πάνω από χίλια ευρώ για τον καθαρισμό , όπως είπαν οι κάτοικοι , καλείτε σήμερα μετά την καταστροφή που υπέστησαν οι κάτοικοι του Λούρου , να αναλάβει τις ευθύνες του που όμως θα έχουν πολλαπλάσιο κόστος για την πολιτεία . Δηλαδή «ακριβός στα πίτουρα και φτηνός στο αλεύρι»".

Τέλος σχολιάζοντας η ΝΟΔΕ Πρέβεζας αναφέρει: "Φαίνεται όμως, ότι, ούτε και τα περσινά συμβάντα που έλαβαν χώρα την 22η Οκτωβρίου και πάλι στις προαναφερόμενες πληγείσες περιοχές , δεν παραδειγματίσανε την Δημοτική Αρχή. Οι κάτοικοι του Λούρου μιλούν για παραδειγματική οκνηρία και μηδενισμό σχεδιασμού για την φετινή χρονιά.... και δυστυχώς, επαληθεύτηκαν".
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου