Β. Τσίκαρης: Έχουν την αποκλειστική ευθύνη για τις δυσλειτουργίες | Epirus World

Β. Τσίκαρης: Έχουν την αποκλειστική ευθύνη για τις δυσλειτουργίες

Έντονα ενοχλημένος από την δικαστική τροπή που πήρε το θέμα των προσλήψεων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο αλλά και από την συμπεριφορά κάποιων έναντι των συμβασιούχων, εμφανίστηκε ο Διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος Βασίλης Τσίκαρης.

Ο κ. Τσίκαρης μίλησε bullying σε βάρος των νεοπροσληφθέντων, χωρίς να διευκρινίσει από που προέρχεται, έστειλε όμως μήνυμα ότι "δεν θα δεχθούμε τέτοιες πρακτικές".

Η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων, δεν διαφοροποιείται ουσιαστικά από την απόφαση του Μονομελούς Εφετείου για το θέμα των ασφαλιστικών μέτρων εναντίον της διαδικασίας πρόσληψης προσωπικού με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου στο ΠΓΝΙ.


Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Τσίκαρης, από την ανάγνωση της απόφασης προκύπτει σαφώς ότι αυτή στηρίχθηκε σε εσφαλμένα ουσιαστικά πραγματικά δεδομένα τα οποία επηρέασαν καθοριστικά την τελική ετυμηγορία ενώ ταυτόχρονα προκαλεί την δημιουργία σοβαρών ερωτημάτων, τα οποία ο διοικητής του Νοσοκομείου παρέθεσε διεξοδικά.

Ο Διοικητής ξεκαθάρισε ότι το Νοσοκομείο θα συνεχίσει να δουλεύει με τους εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί και σημείωσε ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με την πληρωμή τους.

Ωστόσο με βάση την δικαστική απόφαση, δεν θα είναι δυνατή η υπογραφή συμβάσεων που εκκρεμούν ή κάλυψη κενών που μπορεί να προκύψουν μετά την εξέταση ενστάσεων από τον ΑΣΕΠ.

"Ως Διοικητής του ΠΓΝΙ έχοντας ενεργήσει απόλυτα νόμιμα, εφαρμόζοντας το νόμο που είναι σε ισχύ και ΔΕΝ έχει κριθεί αντισυνταγματικός, αλλά και με την ιδιότητά μου ως ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ, έχοντας την απόλυτη πεποίθηση ότι υπηρετώ το δημόσιο συμφέρον και την προστασία της υγείας των νοσηλευομένων και επισκεπτών του Νοσοκομείου, δηλώνω δημόσια ότι, την ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ευθύνη για τις δυσλειτουργίες που ενδέχεται να δημιουργηθούν στο τομέα της καθαριότητας του Νοσοκομείου και τις εξ αυτών πιθανές επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών, θα φέρουν τα αρμόδια όργανα που έλαβαν ή έχουν την ευθύνη να λάβουν τις σχετικές αποφάσεις" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίκαρης.
epiruspost.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου