«Βασιλεύς Πύρρος».. Έτσι θα γίνει το αεροδρόμιο Ιωαννίνων | Epirus World

«Βασιλεύς Πύρρος».. Έτσι θα γίνει το αεροδρόμιο Ιωαννίνων

"Βασιλεύς Πύρρος".. Το αεροδρόμιο Ιωαννίνων. Η εικόνα που όλοι γνωρίζουμε αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν. Και σε λίγους μήνες μια νέα κι εντελώς διαφορετική θα πάρει την θέση της. Το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, όπως διαπιστώνεται στις φωτογραφίες από τις μακέτες δεν θα θυμίζει σε τίποτα το σημερινό!





Τα έργα επέκτασης και εκσυγχρονισμού, τα οποία πέρασαν από σαράντα κύματα, βρίσκονται σε εξέλιξη. Εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι, αλλάζουν παντελώς. Παρότι το έργο υπολείπεται σημαντικά από τον αρχικό σχεδιασμό, καθώς για οικονομικούς λόγους το φυσικό αντικείμενο «κουρεύτηκε» το 2013, θα εξυπηρετεί αξιοπρεπώς το επιβατικό κοινό.

Το μοναδικό πρόβλημα που διαφαίνεται αφορά στην αίθουσα αφίξεων, όπου η επέκταση είναι περιορισμένη και οι υποδομές που δημιουργούνται με δυσκολία θα καλύψουν τις ανάγκες επιβατών στην περίπτωση όπου προσγειώσεις δύο πτήσεων συμπέσουν χρονικά.



Στο αεροδρόμιο θα δημιουργηθούν όλοι οι απαραίτητοι χώροι για την εξυπηρέτηση των επιβατών, των υπηρεσιών, των αεροπορικών εταιριών. Θα υπάρξουν νέα κυλικεία αλλά και κατάστημα αφορολόγητων ειδών.

Επίσης θα αλλάξει πλήρως ο περιβάλλων χώρος. Θα είναι πιο λειτουργικός, πιο φιλόξενος, με χώρους στάθμευσης αλλά και με σύστημα ελέγχου.



Ο χώρος των καυσίμων θα βρίσκεται στο βόρειο σημείο και όπως όλα δείχνουν η τοποθέτηση δεξαμενών θα έρθει στις αρχές του νέου έτους.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα τα έργα επέκτασης και εκσυγχρονισμού του αεροδρομίου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Μάιο. Δώδεκα περίπου χρόνια μετά την έναρξή τους και τις περιπέτειες που μεσολάβησαν έχουν εισέλθει στο πιο κρίσιμο σημείο και συνάμα στο πιο ουσιαστικό!
epiruspost.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου