Εγκαίνια στον Ε-65.. Παραδίδεται "μισός"! | Epirus World

Εγκαίνια στον Ε-65.. Παραδίδεται "μισός"!

Με μεγάλη χρονική καθυστέρηση και την ώρα που θα ξεκινά η έξοδος των εκδρομέων, παραδίδεται στην κυκλοφορία ο οδικός άξονας Κεντρικής Ελλάδας, γνωστός ως Ε-65.. Και παραδίδεται με δύο σοβαρά προβλήματα, καθώς ακόμη δεν έχει κατασκευαστεί το νότιο άκρο, ενώ για το βόρειο τμήμα αυτό που συνδέει τον νέο αυτοκινητόδρομο με την Εγνατία και ενδιαφέρει άμεσα την Ήπειρο, η χρηματοδότηση... αναζητείται!

H τελετή παράδοσης θα γίνει στην στις 3 μετά το μεσημέρι, από τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, στην αρχή του Αυτοκινητόδρομου ο οποίος έχει μήκος 79 χλμ και επικοινωνεί με την παλιά οδό, στην περιοχή του Δομοκού, μέσω ενός συνδετήριου δρόμου μήκους 8 χιλιομέτρων.


Το ενιαίο τμήμα Τρίκαλα - Ξυνιάδα, συνολικού μήκους 79 χιλιομέτρων, είναι ένα τμήμα ασφαλούς και σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου, με 2 λωρίδες κυκλοφορίας & ΛΕΑ σε όλο του το μήκος. Με την παράδοσή του, οι χρήστες θα παρακάμπτουν σχεδόν 8 χιλιόμετρα επικίνδυνων στροφών στην περιοχή του Δομοκού. Σε επίπεδο χρόνου δε, η διαδρομή από Λαμία έως Τρίκαλα που σήμερα διαρκεί 2 ώρες θα μειωθεί σημαντικά στη 1 ώρα και 30 λεπτά. Τα σημαντικότερα τεχνικά έργα του αυτοκινητόδρομου είναι τα παρακάτω:

-Οι δίδυμες Σήραγγες Τ3 & Τ3Α (σήραγγες Δολοπίας), συνολικού μήκους 493 μέτρων όπου πάνε παράλληλα σε 3 διαφορετικά επίπεδα με τη νέα διπλή σιδηροδρομική γραμμή

-Η γέφυρα στο 49ο χλμ., μήκους 161 μέτρων και ύψους 34 μέτρων

-Η γέφυρα στο 50ο χλμ., μήκους 290 μέτρων και ύψους 23 μέτρων, δίπλα ακριβώς από την τεχνητή λίμνη του Σμοκόβου

-Η γέφυρα του ποταμού Καλέτζη, μήκους 93 μέτρων και ύψους 12 μέτρων

-Η γέφυρα του Πηνειού ποταμού, μήκους 595 μέτρων και ύψους 19 μέτρων

Με τη λειτουργία του Ξυνιάδα-Τρίκαλα οι οδηγοί θα απολαμβάνουν τις ίδιες υπηρεσίες που υπάρχουν και στους άλλους υφιστάμενους αυτοκινητόδρομους και συγκεκριμένα:

-8 Χώροι Στάθμευσης & Ανάπαυσης, εξοπλισμένοι με χώρους υγιεινής (WC) και απολύτως προσβάσιμοι σε ΑΜΕΑ

-Κτίριο Εκμετάλλευσης & Συντήρησης (Κ.Ε.Σ. Σοφάδων)

-Κτίριο Διαχείρισης Κυκλοφορίας (Κ.Δ.Κ. Σοφάδων)

-Κτίριο Πυροσβεστικής (Ξυνιάδα)

-Τρεις Σταθμοί Αποχιονισμού (Ξυνιάδα, Σοφάδες & Τρίκαλα)

-Κτίριο Ελέγχου Σηράγγων (Σοφάδες & Τρίκαλα).
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου