Το 2018 τα σπουδαία για τη σύνδεση Ε-65 με Εγνατία.. | Epirus World

Το 2018 τα σπουδαία για τη σύνδεση Ε-65 με Εγνατία..

Εντός του 2018 αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και να ξεκινήσει η κατασκευή του βόρειου τμήματος του άξονα Ε-65, αυτού δηλαδή που θα τον συνδέσει με την Εγνατία Οδό. Την σχετική ανακοίνωση έκανε ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, κατά την παράδοση του τμήματος από την Ξυνιάδα μέχρι τα Τρίκαλα.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός «το βόρειο τμήμα έχει ωριμάσει, έχει ολοκληρωθεί σχεδόν η διαδικασία διαπραγμάτευσης που είχαμε με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, είμαστε σε πολύ καλό σημείο. Έχει δώσει την πρώτη έγκριση και επομένως μέσα στο 2018 θα ολοκληρωθούν και οι υπόλοιπες διαδικασίες για να ξεκινήσει η κατασκευή και του βόρειου τμήματος στη νέα όδευση, όπως έχουμε πει, για να ολοκληρωθεί ο αυτοκινητόδρομος της κεντρικής Ελλάδας».

«Θα ήθελα να πω ότι η προσπάθεια για την ολοκλήρωση των υποδομών της χώρας συνεχίζεται», είπε ακόμα ο κ. Σπίρτζης, επισημαίνοντας πως εκτός από τα δυο τμήματα του Ε65 «πρέπει ταυτόχρονα να τρέξουμε, να κάνουμε τις αντιπλημμυρικές εργασίες μέσα στους οικισμούς από όπου διέρχονται οι αυτοκινητόδρομοι».

Ειδική αναφορά έκανε ο υπουργός για το ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα διοδίων τονίζοντας: «Να σας πω επειδή το 2017 δεν έχει τελειώσει, έχουμε λίγες μέρες ακόμη, ότι την Τετάρτη βγαίνει στον αέρα ο διαγωνισμός για το ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα διοδίων, που αφορά όλους τους αυτοκινητόδρομους της χώρας και είναι μια από τις δεσμεύσεις τις δικές μας, είναι η δέσμευσή μας προς τον ελληνικό λαό ότι για να ολοκληρωθούν για μας οι αυτοκινητόδρομοι σημαίνει ότι έχουμε ένα δίκαιο και σύγχρονο σύστημα διοδίων και θα κάνουμε αυτό το διαγωνισμό. Προβλέπεται η ολοκλήρωσή του στο τέλος του 2018 με αρχές του 2019 και η πλήρη λειτουργία του».
epiruspost.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου