Το 1ο βραβείο στην ευρωπαϊκή δράση eTwinning απέσπασε το 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας | Epirus World

Το 1ο βραβείο στην ευρωπαϊκή δράση eTwinning απέσπασε το 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου και ώρα 10.30 σας καλούμε στο σχολείο μας για τη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή μας και την απονομή βραβείων στους μαθητές που συμμετείχαν στην ευρωπαϊκή δράση eTwinning κατά το σχολικό έτος 2016-17
Το σχολείο τιμήθηκε με το 1ο Βραβείο για το eTwinning έργο “OUT OF THE BOX” κατά τον Πανελλήνιο διαγωνισμό στην κατηγορία των Γυμνασίων .
Το πρόγραμμα αυτό παρείχε στους μαθητές μια ευκαιρία να βελτιώσουν τις δεξιότητες στον προφορικό και γραπτό λόγο στην Αγγλική γλώσσα, να αυτενεργήσουν και να καλλιεργήσουν τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες, να μάθουν για άλλες ευρωπαϊκές χώρες και να παράγουν τις μικρές τους ψηφιακές δημιουργίες. Ο κύριος στόχος ήταν να μυηθούν στον κόσμο της ψηφιακής αφήγησης μέσω συνεργατικής μάθησης βελτιώνοντας τις δεξιότητες στη χρήση της ξένης γλώσσας και των καλλιτεχνικών ως μαθησιακά αντικείμενα στο αναλυτικό πρόγραμμα της διδασκαλίας στο Γυμνάσιο.
Οι διακρατικές ομάδες συνεργάστηκαν για να «δώσουν ζωή» σε αδρανή αντικείμενα όπως μαριονέτες, κούκλες, περούκες και διάφορα άλλα αντικείμενα που ανέσυραν από την αθωότητα των παιδικών τους χρόνων. Οι μαθητές έπρεπε να αποφασίσουν με τον καλύτερο τρόπο να το κάνουν (βίντεο, δράμα, κινούμενα σχέδια, μίμηση, κλπ). Κάθε ομάδα συνεργατών έβγαλε από ‘το δικό της κιβώτιο’ τρία αντικείμενα. Αυτά τα αντικείμενα (φιγούρες ή παιχνίδια), μαζί με τρεις «υποχρεωτικές» λέξεις αποτέλεσαν τη βάση για τη συν-δημιουργία διαφορετικών ιστοριών, οι οποίες στη συνέχεια δραματοποιήθηκαν και αποτυπώθηκαν ψηφιακά με μια σειρά από τρόπους που αποφάσισε η κάθε ομάδα. Όλες οι ιστορίες γράφτηκαν στα αγγλικά. Το τελικό προϊόν ήταν μια συλλογή όλων των συνεργατικών ιστοριών που μετατράπηκαν σε ταινίες μικρού μήκους( 26 συνεργατικά βίντεο).
Προβλήθηκαν και διαδόθηκαν τόσο εντός του σχολικού περιβάλλοντος όσο και εκτός αυτού στον τοπικό τύπο σε ιστοσελίδες και ημερίδες και γενικότερα στις τοπικές κοινωνίες των σχολείων.
Συμμετείχαν συνολικά 81 μαθητές και 8 εκπαιδευτικοί από 5 σχολεία: το 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας-Ελλάδα, Εscola b/s Domingos Capela, Aemga, Espinho-Portugal ,Osnovna škola Lovas , Lovas -Croatia,Viii Cds Di Piacenza, Piacenza (pc)-Italy Colegio Puenteiii, El Astillero-Spain.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Το έργο ‘Out of the box’ έδωσε την δυνατότητα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς να εμπλακούν σε μία διαδικτυακή, συνεργατική και δημιουργική διαδικασία μάθησης με πολλά οφέλη για τους ίδιους, τους συμμαθητές τους, και την ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα. Οι μαθητές υλοποιώντας τις δραστηριότητες στην Αγγλική γλώσσα ανέπτυξαν τις ικανότητες τους και στα τέσσερα είδη των δεξιοτήτων εκμάθησης της ως ξένη γλώσσα : Κατανόηση γραπτού λόγου, κατανόηση προφορικού λόγου, παραγωγή προφορικού λόγου, παραγωγή γραπτού λόγου( Reading, Listening, Speaking and Writing). Ενώ παράλληλα συνδύασαν τις γλωσσικές με ψηφιακές και εικαστικές δεξιότητες.
Επιπλέον, η συνεργασία, η διάδραση και η ανταλλαγή απόψεων με τους συνομηλίκους τους από διαφορετικό πολιτιστικό υπόβαθρο-με τη χρήση των συνεργατικών εργαλείων web 2.0 tools που αξιοποιήθηκαν για το έργο -τους βοήθησε να αναπτύξουν πνεύμα συνεργασίας, πρωτοβουλίας, κριτικής σκέψης αλλά και συνέπειας και υπευθυνότητας, αφού έπρεπε να τηρήσουν χρονοδιαγράμματα υλοποίησης των δραστηριοτήτων που όφειλαν να φέρουν σε πέρας.
Τα αποτελέσματα αναρτήθηκαν στον ιστότοπο του έργου :
https://twinspace.etwinning.net/26675/pages/page/293310
https://padlet.com/teachermarisafox/1kwsbcx0g80o

Το έργο παρουσιάστηκε στο 2ο Φεστιβάλ Φωτογραφίας και Βίντεο που πραγματοποιήθηκε από την ΕΦΕ Παράρτημα Πρέβεζας από τις 23-06-έως 2-7-2017 και στην Διημερίδα του PALSO Βορείου Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη στις 24-08-2017 .
Απέσπασε εθνικές και ευρωπαϊκές ετικέτες Ποιότητας σε όλες τις συνεργαζόμενες χώρες και βραβείο από την Ιταλική Υπηρεσία στον αντίστοιχο εθνικό διαγωνισμό .
Στον 12ο Εθνικό Διαγωνισμός έργων eTwinning για την κατηγορία Γυμνάσιο (13-15) απέσπασε το 1o Βραβείο
Τίτλος Έργου : Out of the Box #eTwCitizen16
Σχολείο : 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Εκπαιδευτικοί: ΒΑΡΒΑΡΑ ΖΑΝΤΡΑΒΕΛΗ-
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΚΟΣΙΜΟΥ
Η απονομή έγινε στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο του eTwinning στη Πάτρα στις 25 Νοεμβρίου 2017 , ενώ η επιβράβευση για το σχολείο μας είναι ένα σύστημα βιντεοπροβολέα και Η.Υ. για να εφοδιαστεί πλήρως μια ακόμη αίθουσα με ηλεκτρονικό εξοπλισμό .
Επίσης οι μαθητές της περυσινής Α’ τάξης υλοποίησαν το έργο ‘Children our Future ‘ ,σε συνεργασία με σχολεία από Ρουμανία, Ιταλία , Πολωνία , Τουρκία , Σερβία , Ουκρανία και Κροατία ασχολήθηκαν με παρουσίαση εθίμων και στοιχείων της παράδοσης από τις διαφορετικές χώρες , με εικαστική δημιουργία χρησιμοποιώντας και εδώ τις Νέες τεχνολογίες και εισάγοντας ένα διαφορετικό τρόπο σκέψης και πρακτικής στην καθημερινότητα της διδακτικής πράξης .
Το έργο τιμήθηκε με Εθνικές ετικέτες ποιότητας για την ποιότητα των εργασιών των μαθητών και των εκπαιδευτικών.
Σας προσκαλούμε λοιπόν να τιμήσουμε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στα παραπάνω έργα αλλά και να παρουσιάσουμε τραγούδια και κάλαντα από τη Ελλάδα και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες που θα μας μεταφέρουν στο κλίμα των Εορτών και των Χριστουγέννων που αναμένουμε.

https://www.mypreveza.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου